Καιρός: Στους 37°C σκαρφαλώνει το θερμόμετρο

Καιρός: Στους 37°C σκαρφαλώνει το θερμόμετρο

Δείτε χάρτες - Εξασθενούν από το βράδυ τα μελτέμια, παραμένουν τα 6-7 μποφόρ μέχρι την Κυριακή - Σε Δυτική Στερεά, Θεσσαλία, Γιαννιτσά, Σέρρες οι υψηλότερες θερμοκρασίες

heat_zesti
Επιμένει η ζέστη στην Κεντρική Ελλάδα, όπου μετά από μικρή ανάπαυλα, το θερμόμετρο αναμένεται να σκαρφαλώσει πάλι σήμερα το μεσημέρι στους 37 βαθμούς Κελσίου.

Όπως φαίνεται στον χάρτη του meteo.gr, η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 37 βαθμούς στη Δυτική Στερεά, ενώ στις πεδιάδες Θεσσαλίας, Γιαννιτσών και Σερρών, καθώς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και κυρίως στη Ρόδο θα φτάσει κατά τόπους τους 35 βαθμούς.
zesti-tetarti-ena


Όσον αφορά στο μελτέμι που συνεχίζει να είναι ισχυρό σήμερα το πρωί, αναμένεται να εξασθενήσει λίγο το απόγευμα, οπότε θα φτάνει κατά τόπους τα 6 μποφόρ.

Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνονται οι περιοχές όπου ο άνεμος αναμένεται να ξεπεράσει τα 7 μποφόρ.

Κλείσιμο
meltemi-tetarti-ean


Κατά το υπόλοιπο της εβδομάδας έως την Κυριακή 25/08, αναμένονται μικρές αυξομειώσεις στην έντασή του μελτεμιού, το οποίο θα φτάνει τα 6 και πρόσκαιρα κατά τόπους τα 7 μποφόρ.

Εξάλλου μέχρι την Παρασκευή, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο που θα κυμανθεί μεταξύ 5 και 7 βαθμών Κελσίου, ανεβάζοντας έτσι την μέγιστη τιμή της για την ημέρα εκείνη κοντά στους 40 βαθμούς.

Αναλυτικά σήμερα Τετάρτη, έχουμε ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Βορειοανατολικό Αιγαίο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι τοπικά αυξημένες στα κεντρικά και ανατολικά από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία κυμαίνεται στη Δυτική Μακεδονία από 16 έως 32, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 18 έως 34, στη Θεσσαλία, τη Δυτική Στερεά και τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο από 19 έως 35, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 33, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 31, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 19 έως 32 και τοπικά στη Ρόδο έως 33, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 21 έως 29, και στην Κρήτη από 18 έως 29 και τοπικά στη Νότια Κρήτη έως 31 με 32 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση σε όλο το Αιγαίο αναμένεται από το απόγευμα.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική έχουμε ηλιοφάνεια. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά το μεσημέρι και απόγευμα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη έχουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης