Φωτιές σε Κέρκυρα και Ρέθυμνο

Φωτιές σε Κέρκυρα και Ρέθυμνο

Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές - Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές στην Σπάρτη και στην Ιεράπετρα

foti-akpno
Χορτολιβαδική έκταση καίει η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή της Παλιάς Περίθειας στην Κέρκυρα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά και στην περιοχή Άγιος Βασίλειος στο Ρέθυμνο.

Νωρίτερα, υπό έλεγχο τέθηκαν δύο φωτιές, στην περιοχή Πικουλιάνικα στη Σπάρτη και στον Νέο Μύρτο Ιεράπετρας, στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά στην Κέρκυρα καίει σε δύσβατο σημείο και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Για την κατάσβεσης της φωτιάς επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν με ρίψεις νερού τέσσερα πετζετέλ και ένα ελικόπτερο.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Ανδρέας Ρίζος, «η φωτιά είναι μεγάλη και καίγονται στρέμματα δασικής έκτασης στο βουνό», ενώ αναμένεται να συνδράμουν, μετά την έκκληση του Περιφερειακού Διοικητή της Πυροσβεστικής, και επιπλέον εναέρια πυροσβεστικά μέσα προκειμένου να περιοριστεί η πυρκαγιά.

Κλείσιμο

Πυρκαγιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Άγιος Βασίλειος στο Ρέθυμνο της Κρήτης, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Κυριακής.  Άμεσα κινητοποιήθηκαν 28 πυροσβέστες με 13 οχήματα και ένα ελικόπτερο που κάνει ρίψεις νερού.


Δάσος έκαψε η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή Πικουλιάνικα στη Σπάρτη. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 18 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος ρίψεις νερού έκαναν δύο πετζετέλ, κατορθώνοντας να θέσουν την πυρκαγιά υπό μερικό έλεγχο περίπου στις 6 το απόγευμα


Χορτολιβαδική έκταση έκαψε η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Νέος Μύρτος Ιεράπετρας, στην Κρήτη, το απόγευμα της Κυριακής. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στην περιοχή επιχείρησαν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποίησαν δύο ελικόπτερα. Τελικά οι πυροσβεστικές δυνάμεις έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης