Νοσοκομείο Θήρας: Προς αναστολή λειτουργίας το μαιευτικό και χειρουργικό τμήμα λόγω... άδειας του αναισθησιολόγου

Νοσοκομείο Θήρας: Προς αναστολή λειτουργίας το μαιευτικό και χειρουργικό τμήμα λόγω... άδειας του αναισθησιολόγου

Ο εν λόγω ιατρός έχει αιτηθεί άδεια από τις 23 του μήνα μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου και δεν υπάρχει κανείς να τον αντικαταστήσει, αφού είναι ο μοναδικός αναισθησιολόγος που υπηρετεί αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο

nosokomeio-thiras
Στη δυσάρεστη θέση να αναστείλει τη λειτουργία του μαιευτικού, ίσως και του χειρουργικού, τμήματος μπορεί να βρεθεί η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύει το cyclades24.gr.

Όπως αναφέρεται στην εν λόγω ανακοίνωση, ο μοναδικός αναισθησιολόγος που υπηρετεί αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο έχει αιτηθεί άδεια από τις 23 του μήνα μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό καθώς ο εν λόγω ιατρός «έχει εφημερεύσει καθημερινά για μεγάλο χρονικό διάστημα». 

Δεδομένου ότι το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αναμένονται περίπου 10 τοκετοί, η διοίκηση είναι υποχρεωμένη να αναστείλει τη λειτουργία του μαιευτικού τμήματος «αν έως τη Δευτέρα 19/08/2019 δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη».

Μάλιστα, εάν δεν βρεθεί λύση μέχρι τις 22 Αυγούστου, θα ανασταλεί και η λειτουργία του χειρουργικού τομέα.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση που δημοσιεύει το cyclades24.gr:

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες της Θήρας και των γύρω νησιών, ενημερώνει για τα παρακάτω:

Ο μοναδικός ιατρός – αναισθησιολόγος που υπηρετεί αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο έχει αιτηθεί άδεια από 23/08/2019 έως και 01/09/2019. Η Διοίκηση του νοσοκομείου δεν προτίθεται να αναστείλει την άδειά του, καθώς για την κάλυψη των αναγκών έχει εφημερεύσει καθημερινά για μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα διαφύλαξης της υγείας του, αλλά και της ασφάλειας των ασθενών.

Κλείσιμο
Η πρόσφατη αναστολή των υπηρεσιακών μεταβολών καθιστά την αναπλήρωση του ιατρού αδύνατη, γεγονός για το οποίο η Διοίκηση του Γ.Ν. Θήρας έχει ενημερώσει έγκαιρα και εγγράφως την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Επιπροσθέτως, έχει προβεί σε οποιαδήποτε θεσμική, αλλά ακόμα και εξωθεσμική ενέργεια, προκειμένου να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη απάντηση. Το γεγονός ότι το ανωτέρω χρονικό διάστημα αναμένονται περίπου 10 τοκετοί, μας υποχρεώνει να αναστείλουμε τη λειτουργία του μαιευτικού τμήματος, αν έως τη Δευτέρα 19/08/2019 δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη, προκειμένου να προγραμματιστεί έγκαιρα η διακομιδή των επιτόκων σε μαιευτήρια της Αθήνας.

Τέλος, αν δεν αναπληρωθεί ο ιατρός – αναισθησιολόγος έως τις 22/08/2019, η Διοίκηση θα βρεθεί μετά από 3 χρόνια απρόσκοπτης λειτουργίας, στη δυσάρεστη θέση να αναστείλει και τη λειτουργία του χειρουργικού τομέα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης