Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό - Πού περιμένουμε βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό - Πού περιμένουμε βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Αλλαγή του καιρού από σήμερα το απόγευμα, με πτώση θερμοκρασίας, καταιγίδες και…χαλάζι σε Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου - Δείτε χάρτες

kai12
Αλλάζει ο καιρός από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης, με πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια και στα κεντρικά τμήματα της χώρας, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Σε ορισμένες μάλιστα περιοχές υπάρχει αυξημένη πιθανότητα χαλαζοπτώσεων τις απογευματινές ώρες.

Οι νεφώσεις στα βόρεια ορεινά ήδη από τις προμεσημβρινές ώρες της Πέμπτης θα αυξηθούν γρήγορα και θα εκδηλωθούν καταιγίδες αρχικά στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία και αργότερα στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Δυτικής Στερεάς και στα ορεινά της Πελοποννήσου.

Τις βραδινές ώρες οι καταιγίδες θα περιοριστούν στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο βορειοανατολικό Αιγαίο.

xart1


Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή κυρίως στη Δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο, όμως στα νότια ηπειρωτικά, στη Δυτική Στερεά, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Θράκη ο υδράργυρος θα ξεπεράσει και πάλι τοπικά τους 35 βαθμούς Κελσίου, με αυξημένα επίπεδα δυσφορίας. Και σε αυτές τις περιοχές η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή από την Παρασκευή.

Κλείσιμο
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 4-6 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως θυελλώδεις 7 μποφόρ. Και στη Βόρεια Ελλάδα τοπικά οι καταιγίδες θα παράγουν ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους.

xart2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης