Αποστολή στην Πλατάνα της Εύβοιας: Βλέπαμε τις φλόγες να πλησιάζουν, έκλαιγαν τα παιδιά

konotdespoti1

Συγκλονιστικές μαρτυρίες κατοίκων ενός από τα χωριά που δοκιμάστηκαν από τη μεγάλη φωτιά της Εύβοιας

Ακόμα δεν μπορούν να ηρεμήσουν οι κάτοικοι των χωριών στην κεντρική Εύβοια που είδαν τις φλόγες να πλησιάζουν τα σπίτια τους τα οποία υποχρεώθηκαν να εκκενώσουν προκειμένου και οι ίδιοι να απομακρυνθούν με ασφάλεια.

Οι περιγράφες της κυρίας Μαρίας και της κυρίας Κατερίνας από το χωριό Πλατάνα αποτυπώνουν τον τρόμο που έζησαν οι ίδιες και οι οικογένειές τους τις προηγούμενες ώρες.

«Τρομάξαμε πολύ γιατί βλέπαμε τις φλόγες να πλησιάζουν, ακούγαμε τα αεροπλάνα να πετούν κι έτσι εγώ αναγκάστηκα να πάρω τα παιδιά γιατί φοβήθηκα τους πυκνούς καπνούς. Μας έπνιξαν οι καπνοί και αυτό με τρόμαζε πολύ για τα παιδιά που δεν έπρεπε να εισπνέουν. Η μεγάλη μου η κόρη που έβλεπε τις φλόγες έκλαιγε, όπως και τα άλλα παιδιά του χωριού, ενώ ο γιος μου που είναι μικρός δεν καταλάβαινε και με ρώταγε "τι είναι αυτό, μαμά"» λέει η κυρία Μαρία που είναι μητέρα δύο παιδιών.

«Μπόρεσα και πήρα τα απολύτως απαραίτητα, πήρα τα παιδιά, γιατί αυτό που με ένοιαζε εκείνη τη στιγμή ήταν να φύγω. Φύγαμε γρήγορα και πήγαμε και κοιμηθήκαμε σε συγγενείς που μένουν στο διπλανό χωριό. Η μητέρα μου έμεινε πίσω στο σπίτι, έριχνε νερά παντού στην αυλή γιατί φοβόταν ότι η φωτιά μπορεί να έφτανε μέσα στο χωριό. Η νύχτα ήταν πολύ δύσκολη αλλά τα πυροσβεστικά ήταν δίπλα μας. Οι δικοί μου φοβήθηκαν πολύ τις φλόγες αλλά εγώ δεν πίστεψα ποτέ ότι θα καεί το σπίτι μας. Ήμουν σίγουρη ότι η πυροσβεστική θα λάβει τα μέτρα της κι ότι δεν θα καεί το χωριό» συμπληρώνει η ίδια στο protothema.gr

Πλατανά - μαρτυρία Κ. Μαρίας για τη μεγάλη φωτιά


Συγκλονιστική είναι και η περιγραφή της κυρίας Κατερίνας για όσα έζησε η ίδια, ο σύζυγος και τα δύο παιδιά της:

«Ο άντρας μου και τα δυο παιδιά μου ήταν εδώ στο σπίτι όταν ξέσπασε η φωτιά. Έκατσαν μέχρι την τελευταία στιγμή στο σπίτι μέχρι που ήρθαν οι άντρες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής και αναγκαστικά τους έδιωξαν γιατί θα πνιγόντουσαν από τους καπνούς. Τα παιδιά μου παρόλο που είναι ηλικίας 21 και 23 ετών φοβήθηκαν πολύ γιατί δεν είχαν ξαναδεί τόσο επικίνδυνα κοντά τη φωτιά. Ο άντρας μου ήταν πιο ψύχραιμος βέβαια γιατί έχει ζήσει ανάλογες καταστάσεις αλλά πήρε κι αυτός τα παιδιά κι έφυγε» λέει στο protothema.gr στο βίντεο που ακολουθεί.


Πλατανά μαρτυρία κατοίκου για τη μεγάλη φωτιά

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης