Στο εντυπωσιακό Γεφύρι της Άρτας η τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής

Στο εντυπωσιακό Γεφύρι της Άρτας η τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής

Την Τετάρτη 28 Αυγούστου -  Δήμαρχος Αρτας επανεξελέγη ο Χρήστος Τσιρογιάννης

gefyri-artasss
Ορκωμοσία στο πιο διάσημο γεφύρι της χώρας, το γεφύρι της Αρτας, αποφάσισε να οργανώσει η νέα δημοτική αρχή του Δήμου που αναλαμβάνει καθήκοντά από 1ης Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Αρτας, την Τετάρτη 28 Αυγούστου και στις 19:30, στο Ιστορικό Γεφύρι της Άρτας δίπλα στο Λαογραφικό Μουσείο, θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής του δήμου Αρταίων και πιο συγκεκριμένα των νεοεκλεγέντων Δημάρχου, Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων, όπως αναδείχθηκαν από τις εκλογές της 2ας Ιουνίου 2019.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών του Μαΐου, Δήμαρχος Αρτας επανεξελέγη ο Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος απέσπασε στον β’ γύρο των εκλογών ποσοστό 58,91%.
Κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πλημμυρών του 2015 διαπιστώθηκε η μετατόπιση των λιθοπλήρωτων συρματοκιβωτίων (σαρζανέτ) που βρίσκονταν στα βάθρα του Γεφυριού της Αρτας. Επειτα από μελέτς που συντάχθηκε αυτά αντικαταστάθηκαν με νέα. Τα έργα ενίσχυσης και αποκατάστασης του γεφυριού ολοκληρώθηκαν το 2017.

Το σημερινό μήκος του πέτρινου γεφυριού της Άρτας φτάνει στα 142 μέτρα και το πλάτος του είναι 3,75 μέτρα. Αποτελείται από τέσσερις μεγάλες καμάρες και τρεις μικρότερες. Οι τέσσερις ημικυκλικές καμάρες δεν έχουν καμία συμμετρία μεταξύ τους. Τα βάθρα του είναι κτισμένα με μεγάλους κανονικούς λίθους έτσι που θυμίζουν τοιχοποιία ελληνιστικών μεγάρων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης