Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη 15 ατόμων για διακίνηση ναρκωτικών

Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη 15 ατόμων για διακίνηση ναρκωτικών

Τεράστια επιχείρηση της αστυνομίας σε ολόκληρο το νομό Έβρου

2619725
Αποτέλεσμα πολύμηνης και συστηματικής αστυνομικής έρευνας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, ήταν η σύλληψη το Σαββατοκύριακο, των 15 εκ των 17 συνολικά μελών οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης και κοκαΐνης), στον νομό Έβρου, τουλάχιστον την τελευταία τετραετία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία των αστυνομικών Αρχών, το κύκλωμα αποτελούταν από 17 άτομα, στη συντριπτική πλειονότητά τους ημεδαποί, ηλικίας από 21 έως 54 ετών, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη δύο μέλη: ένας 37χρονος ημεδαπός, ο οποίος φέρεται να είναι ο αρχηγός του κυκλώματος και ένας 52χρονος αλλοδαπός. Σημειώνεται, πως στο πλαίσιο της επιχείρησης σύλληψης, εντοπίσθηκε ο 51χρονος δράστης να έχει εισάγει από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα, 43,2 γραμμάρια κοκαΐνης και να τα μεταφέρει στην ενδοχώρα, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο εσωτερικό του οχήματός του.

Βάσει των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν και αξιολογήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση, ακολουθώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία και έχοντας διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αποκομίζοντας σημαντικά οφέλη.

Από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι αρχηγός του κυκλώματος είναι ο 37χρονος ημεδαπός, ο οποίος μαζί με άλλους τρεις ημεδαπούς ηλικίας 35, 37 και 51 ετών και έναν 52χρονο αλλοδαπό, συγκρότησαν την εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους, μέσω της διακίνησης ναρκωτικών στον Έβρο. Στη συνέχεια ενέταξαν στην οργάνωση τους, τους υπόλοιπους 12 δράστες ως μέλη. Τον πλήρη συντονισμό της δράσης του κυκλώματος είχε ο 37χρονος αρχηγός, οργανώνοντας την προμήθειά με ναρκωτικά, είτε από τη Βουλγαρία, είτε από την ενδοχώρα, τη μεταφορά τους στον Έβρο και την περαιτέρω διακίνησή τους σε χρήστες της περιοχής. Στα τέσσερα μέλη, με τα οποία είχε συγκροτήσει το κύκλωμα, ο 37χρονος είχε αναθέσει διάφορους ρόλους που σχετίζονταν με την προμήθεια, τη μεταφορά, τη διακίνηση των ναρκωτικών και την είσπραξη των χρημάτων, από την εμπορία τους, ενώ τα υπόλοιπα δώδεκα μέλη συμμετείχαν στη διακίνηση των ναρκωτικών.

Προκειμένου να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό τους από τις διωκτικές αρχές, τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν πλήθος αριθμών κινητών τηλεφώνων, τους οποίους άλλαζαν σε τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες, χρησιμοποιούσαν ειδικές συνθηματικές λέξεις και κωδικοποιημένη ορολογία.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες, οχήματα και χώρους απόκρυψης καθώς και στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

Κλείσιμο
1.422 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 43,2 γραμμάρια κοκαΐνης, 120 ναρκωτικά δισκία, 4 ζυγαριές ακριβείας, 2 τρίφτες, 1 πιστόλι, 1 αεροβόλο όπλο, 110 φυσίγγια, 2 διόπτρες, 1 φορητός πομποδέκτης, 1 φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, 1 τάμπλετ, 6 ηλεκτρονικές συσκευές αποθήκευσης, ιδιόχειρες σημειώσεις, το χρηματικό ποσό των 31.599 ευρώ, πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών κινητής τηλεφωνίας, ενώ κατασχέθηκαν και 8 ιχ επιβατικά αυτοκίνητα και 3 δίκυκλες μοτοσικλέτες.

Σε βάρος των συλληφθέντων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση, για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, καθώς και του νόμου περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Σημειώνεται πως συνεχίζονται οι έρευνες από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης. Τέλος, στη συγκεκριμένη επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, ενώ συνέδραμαν και σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης