Καιρός: Ανεβαίνει ο υδράργυρος - Έως και 43 βαθμούς το Σάββατο

Καιρός: Ανεβαίνει ο υδράργυρος - Έως και 43 βαθμούς το Σάββατο

Αναλυτικοί χάρτες με τις θερμοκρασίες - Σε ποιες περιοχές αναμένονται 40άρια - Σταδιακή πτώση του υδράργυρου από την Κυριακή

paralia_ar
Ζέστη, ζέστη και... ζέστη είναι τα στοιχεία που θα επικρατήσουν τις επόμενες τρεις ημέρες στην ελληνική επικράτεια, πριν οι θερμοκρασίες επανέλθουν σε... φυσιολογικά επίπεδα τη Δευτέρα.

Η άνοδος της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί και την Παρασκευή, με τις μέγιστες τιμές της να αγγίζουν τους 40 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία και τους 39 στο Αγρίνιο, ενώ το... πικ του καύσωνα αναμένεται το Σάββατο, οπότε τα 40άρια θα επεκταθούν σε περισσότερες περιοχές και συγκεκριμένα σε Θεσσαλία, Φθιώτιδα, Βοιωτία και ανατολική Πελοπόννησο, ενώ οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας αναμένεται να αγγίξουν ακόμη και τους 43 βαθμούς.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή αναμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά και υψηλές θερμοκρασίες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 24 έως 36 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 39-40 βαθμούς Κελσίου), 21 έως 36 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Δυτική Στερεά έως τους 38 – 39 βαθμούς Κελσίου), 26 έως 33 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (στη Νότια Κρήτη τοπικά έως τους 39 βαθμούς Κελσίου), 25 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 37 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά πρόσκαιρα μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Κλείσιμο
Ηλιοφάνεια και ζέστη, με λίγες νεφώσεις στα γύρω ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

map_fri02
Στο... κόκκινο το Σάββατο ο καύσωνας

Το Σάββατο αναμένεται στα βόρεια αρχικά αίθριος καιρός αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πρόσκαιρες καταιγίδες που κατά τόπους στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι έντονες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στα νότια θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και στη Θεσσαλία, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και την ανατολική Πελοπόννησο θα φτάσει κατά τόπους τους 40 με 41 και πιθανόν στη Θεσσαλία τους 42 ή και τους 43 βαθμούς Κελσίου.

map_sat03

Σταδιακή πτώση από την Κυριακή

Την Κυριακή αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν
νεφώσεις και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

map_sun04

Επαναφορά στα... κανονικά επίπεδα τη Δευτέρα - Ενισχύονται οι άνεμοι

Τη Δευτέρα αναμένεται στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός αλλά τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι κυρίως στην Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά.

map_mon05
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης