Ψάρευε παράνομα ολοθούρια στην Καβάλα

Ψάρευε παράνομα ολοθούρια στην Καβάλα

Οι λιμενικοί έκαναν έλεγχο σε έναν 36χρονο Έλληνα και διαπίστωσαν ότι δεν διέθετε την προβλεπόμενη επαγγελματική άδεια αλιείας, ώστε να μπορεί να ψαρεύει τα συγκεκριμένα αλιεύματα

olo09
Να βγάλει κέρδος πουλώντας παράνομα στην αγορά ζωντανά ολοθούρια, τα οποία είναι περιζήτητα στο εξωτερικό προσπάθησε ένας 36χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε σε μια παραλία της περιοχής ”Κάστρα” της Νέας Περάμου στην Καβάλα από στελέχη του Λιμενικού Φυλάκιου Ελευθερών.

Οι λιμενικοί έκαναν έλεγχο στον 36χρονο Έλληνα και διαπίστωσαν ότι δεν διέθετε την προβλεπόμενη επαγγελματική άδεια αλιείας, ώστε να μπορεί να ψαρεύει τα συγκεκριμένα αλιεύματα. Ωστόσο, είχε ήδη ανεβάσει στην επιφάνεια 1.767 ολοθούρια συνολικού βάρους 114 κιλών. Σαν να μην έφτανε αυτό, όλα είχαν διαστάσεις μικρότερες από το επιτρεπόμενο και κατασχέθηκαν για να καταστραφούν, ενώ ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Υπενθυμίζεται ότι τα ολοθούρια συγκαταλέγονται στα εχινόδερμα και χρησιμοποιούνται ως δόλωμα, αλλά στην Κίνα είναι ανάρπαστα για την θεραπεία διάφορων παθήσεων και την παρασκευή φαρμακευτικών σκευασμάτων ή καλλυντικών, ενώ στο εξωτερικό σερβίρονται στα ακριβά εστιατόρια με τιμές που φτάνουν και τα 1.000 ευρώ το κιλό!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης