Λέκκας στο ΘΕΜΑ 104,6: Από το ίδιο ρήγμα με τον σεισμό του 1999 τα 5,1 Ρίχτερ της Παρασκευής

Λέκκας στο ΘΕΜΑ 104,6: Από το ίδιο ρήγμα με τον σεισμό του 1999 τα 5,1 Ρίχτερ της Παρασκευής

Καθησυχαστικός για τη μετασεισμική ακολουθία ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, αν και υπογράμμισε πως δεν μπορεί κανείς να πει με 100% βεβαιότητα ότι επρόκειτο για τον κύριο σεισμό – Χαρακτήρισε την ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού ως την καλύτερη που έχει δει τα τελευταία 20-30 χρόνια

index
Καθησυχαστικός για την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και στις Ελένη Γκρήγκοβιτς, Κατερίνα Τζουμερκιώτη.

Ο κ. Λέκκας, αναφερόμενος στη χθεσινή σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που «ταρακούνησε» την Αττική και έβγαλε χιλιάδες κόσμου στους δρόμους, εξήγησε ότι αυτό συνέβη, γιατί το βάθος του σεισμού ήταν μικρό και το επίκεντρο βρισκόταν κοντά στην πιο κατοικημένη περιοχή της Ελλάδας. «Οι επιπτώσεις ήταν ελάχιστες, μηδενικές θα έλεγε κανείς» υπογράμμισε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Λέκκας τόνισε ακόμη: «Δεν μπορούμε να πούμε 100% ότι ήταν ο κύριος σεισμός, αλλά μπορούμε να το πούμε με μια πολύ μεγάλη πιθανότητα».

«Όσο περνάνε οι ώρες, όσο περνάνε οι μέρες, θα μπορούμε να πούμε με μεγαλύτερη βεβαιότητα ότι ήταν ο κύριος σεισμός» συμπλήρωσε, λέγοντας ότι η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται ομαλά και δεν φαίνεται, έως τώρα, να υπάρχει πιθανότητα για μία δόνηση ίση ή μεγαλύτερη αυτής των 5,1 Ρίχτερ, που αναστάτωσε το μεσημέρι της Παρασκευής το Λεκανοπέδιο της Αττικής.

«Είναι το ίδιο ρήγμα που προκάλεσε τον σεισμό του 1999, είναι σημείο που δεν είχε “σπάσει” τότε» εξήγησε ακόμη ο καθηγητής κ. Λέκκας, ενώ, αναφερόμενος στην κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, υπογράμμισε πως ήταν η καλύτερη που ο ίδιος έχει δει τα τελευταία 20-30 χρόνια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης