Σεισμός στην Αθήνα - Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας: Χωρίς ζημιές τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής

thriasio1

Τα νοσοκομεία που εφημερεύουν είναι τα εξής: Θριάσιο, Ιπποκράτειο, Ερυθρός Σταυρός - Επιχειρησιακή ετοιμότητα σε όλο το δημόσιο σύστημα υγείας 

Δεν έχουν δηλωθεί υλικές ζημιές ή άλλες βλάβες ή δυσλειτουργίες στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής μετά τον σεισμό, δηλώνει ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), κ. Νίκος Παπαευσταθίου, στο protothema.gr, επικαλούμενος τη σχετική ενημέρωση που είχε από τους διοικητές των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

«Τα νοσοκομεία της Αττικής είναι σε καλή κατάσταση από πλευράς κτηριακής, εξοπλισμού και φυσικά σε ό,τι αφορά τους ασθενείς, όπως με ενημέρωσαν οι διοικητές» λέει ο κ.Παπαευσταθίου.

Τα νοσοκομεία που εφημερεύουν είναι τα εξής: Θριάσιο, Ιπποκράτειο, Ερυθρός Σταυρός. Πρόκειται για τα προγραμματισμένα να εφημερεύσουν νοσοκομεία, ωστόσο το ΕΚΕΠΥ βρίσκεται πάντοτε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για να θέσει σε εφημερία, εάν και εφόσον χρειαστεί, και άλλα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), κ. Μιχάλη Γιαννάκο, έχουν καταγραφεί μικρές υλικές ζημιές στο διοικητήριο και την εκκλησία στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί) ενώ μεταφέρθηκαν εκτός κλινικών οι ασθενείς προκειμένου να ελεγχθούν όλοι οι χώροι και να πιστοποιηθεί ότι θα είναι ασφαλής η νοσηλεία τους.

Ενημερωθείτε άμεσα για όλες τις εξελίξεις για το σεισμό στην Αθήνα εδώ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ditaes_mainn

Οι σοροί των δύο δυτών εντοπίστηκαν στα 15 μέτρα από την είσοδο της υποθαλάσσιας σπηλιάς από την Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού, που είχαν ορατότητα μόλις στα πέντε εκατοστά - Δεν είχαν μαζί τους αρκετό οξυγόνο και δεν είχαν στήσει «μίτο της Αριάδνης» για να μπορέσουν να ξαναβγούν στην επιφάνεια

1