ΣΥΡΙΖΑ για Άνθιμο: Να ανακληθεί η ανακήρυξή του ως επίτιμου διδάκτορα του ΑΠΘ

ΣΥΡΙΖΑ για Άνθιμο: Να ανακληθεί η ανακήρυξή του ως επίτιμου διδάκτορα του ΑΠΘ

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «οι σκοταδιστικές και μισαλλόδοξες απόψεις του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης δεν συνάδουν με την ιδιότητα του μέλους της ακαδημαϊκής κοινότητας» - «Προκλητική η αναγόρευσή του»

anthimos1
Την ανάκληση εκ μέρους των πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ της ανακήρυξης του μητροπολίτη Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή του.

«Μαύρη σελίδα για την ιστορία του ΑΠΘ αποτελεί η εν κρυπτώ ανακήρυξη του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ.κ. Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα στο τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει:

«Οι σκοταδιστικές και μισαλλόδοξες απόψεις του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης δε συνάδουν με την ιδιότητα του μέλους της ακαδημαϊκής κοινότητας και του Πανεπιστημίου, ενός κατεξοχήν χώρου δημοκρατίας και ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Ο κομματικός πρύτανης της ΝΔ που έκλεισε το Πανεπιστήμιο επειδή θα επισκέπτονταν την πόλη ο πρωθυπουργός της χώρας φέρει ακέραια την ευθύνη για την τελετή-παρωδία. Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης θεωρεί προκλητική την αναγόρευσή του κ.κ. Άνθιμου και καλεί τις πρυτανικές αρχές να ανακαλέσουν την απόφασή τους ώστε να διαφυλάξουν το κύρος του ΑΠΘ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης