Απλήρωτες εφημερίες στο νοσοκομείο Μεταξά καταγγέλλει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών

giatroi_1

Οικονομικές και διοικητικές δυσλειτουργίες καταγράφονται στο αντικαρκινικό νοσοκομείο στον Πειραιά, σύμφωνα με την καταγγελία

Οικονομικές και διοικητικές δυσλειτουργίες καταγράφονται στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Μεταξά στον Πειραιά, καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Συγκεκριμένα, και συμφωνα με την ενημέρωση που είχε το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ από γιατρούς του Μεταξά, πέντε επικουρικοί γιατροί του νοσοκομείου δεν έχουν πληρωθεί τις εφημερίες τους των μηνών Μαΐου – Ιουνίου –Ιουλίου -Αυγούστου 2018. Η ΕΙΝΑΠ καλεί τους υπεύθυνους να ενεργήσουν άμεσα και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα.

Εμπλοκή προκύπτει και σε επίπεδο καθηκόντων των γιατρών, καθώς καταγγέλλεται ότι γιατροί του ΕΣΥ, διευθυντές του νοσοκομείου (ενδοκρινολόγος, γυναικολόγος, ουρολόγος), καλούνται από τον ΕΟΠΥΥ να συμμετέχουν σε επιτροπή του ΕΟΠΥΥ για την εξωσωματική γονιμοποίηση.

Η ΕΙΝΑΠ τονίζει πως "το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να φροντίσουν να δημιουργήσουν δομές και επιτροπές αυτόνομες και να μην επιφορτίζουν τους νοσοκομειακούς γιατρούς με τεράστιο όγκο δουλειάς. Το συνήθισε ο ΕΟΠΥΥ με το έργο των ελεγκτών γιατρών, που το φόρτωσε στους νοσοκομειακούς" και ζητεί να γίνει άμεσα ανάκληση της απόφασης.

Τέλος, καταγγέλλει η Ένωση την απόφαση της διοίκησης με την οποία ορίζεται γιατρός του νοσοκομείου Μεταξά ως μέλος επιτροπής αξιολόγησης γιατρών και οδοντιάτρων.

"Δεν πρόκειται για επιτροπή κρίσεων για πρόσληψη, αλλά για «αξιολόγηση» προσωπικού σύμφωνα με τον γνωστό αντιδραστικό νόμο που δεν προβλέπει αντικειμενικά κριτήρια με βάση την άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος προς τους ασθενείς. Η ΕΙΝΑΠ και όλα τα συνδικαλιστικά όργανα, ΑΔΕΔΥ, ΟΕΝΓΕ, σωματεία νοσοκομείων, έχουν ομόφωνα ταχθεί ενάντια σε αυτού του είδους τη μη αντικειμενική αξιολόγηση καθώς υπάρχει και νομική κατοχύρωση για απεργία - αποχή από αυτήν" αναφερει η ΕΙΝΑΠ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης