Μύκονος: Ρίχνουν «πόρτα» στους bodyguards

Μύκονος: Ρίχνουν «πόρτα» στους bodyguards

Για λόγους... αισθητικής και θετικής ενέργειας - Στο beach restaurant «Scorpios», οι υπεύθυνοι της επιχείρησης ζητούν από τους πελάτες να συνοδεύονται από ένα άτομο της ασφάλειάς τους στο χώρο του μαγαζιού και οι υπόλοιποι να παραμένουν έξω από την κεντρική είσοδο

drk00
Είναι αλήθεια πως το κακό με την παρουσία αναρίθμητων σωματοφυλάκων στη Μύκονο και δη στα καλά μαγαζιά του νησιού, έχει παραγίνει. Το νησί, χρόνο με το χρόνο χάνει την αυθεντικότητα και την παραδοσιακότητα του, καθώς τείνει να απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε τουρίστες υψηλών εισοδηματικών κριτηρίων με ότι αυτό συνεπάγεται, ενώ κάποιοι τολμούν να προβλέψουν ότι η Μύκονος, σε μερικά καλοκαίρια από σήμερα, δεν αποκλείεται να μετατραπεί σε ένα υδάτινο πάρκο διασκέδασης Ρώσων και Αράβων ολιγαρχών.

Και από τη μια είναι λογικό όταν καταφθάνει το χρήμα, να συνοδεύεται από καλά εκπαιδευμένους σωματοφύλακες καθώς το φαινόμενο των κλοπών καλά κρατεί στο νησί με τον τζίρο του 1 δισ. ευρώ ή αλλιώς το 0,5% του ΑΕΠ της χώρας, από την άλλη όμως δεν είναι δυνατόν να χωρέσουν όλοι αυτοί οι bodyguards σε μερικές δεκάδες χιλιάδες τ.μ άμμου. Είναι και θέμα αισθητικής.

drk02


Φανταστείτε λοιπόν τις στρατιές των σωματοφυλάκων που κατεβαίνουν στο νησί να προστίθενται στις ήδη υπάρχουσες που έχουν αναλάβει την φύλαξη των μαγαζιών στις παραλίες, στα σοκάκια της Χώρας και στις επαύλεις. Δεν είναι υπερβολή ότι ο αριθμός των bodyguards τείνει να πλησιάσει τον αριθμό των σερβιτόρων που εργάζονται στα μπιτς μπαρ και στα εστιατόρια.

Στο μπιτς ρεστοραντ Scorpios στην Παράγκα, οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να δράσουν προκειμένου να μην χαθεί η αίσθηση χαλάρωσης που προσφέρει στους πελάτες του αυτός ο μικρός παράδεισος χαλαρής πολυτέλειας και ατόφιου κοσμοπολιτισμού μακριά από νεοπλουτίστικες εξάρσεις.

Κλείσιμο
drk01


Με ένα μέιλ προς τους concierges που εργάζονται στο νησί- είναι αυτοί στους οποίους απευθύνονται οι εύποροι τουρίστες προκειμένου να φροντίσουν τα πάντα γύρω από την διαμονή και την διασκέδαση τους, προχώρησαν σε συστάσεις σχετικά με την παρουσία των σωματοφυλάκων εντός του μαγαζιού.

«Από τη στιγμή που ο χώρος φυλάσσεται πολύ καλά από τους δικούς μας σεκιούριτι» αναφέρεται στο περιεχόμενο του μέιλ, «δεν χρειάζονται περισσότεροι από έναν ιδιωτικό σωματοφύλακα σε κάθε παρέα. Οι υπόλοιποι σωματοφύλακες πρέπει να περιμένουν τους καλεσμένους που συνοδεύουν, έξω από την κεντρική είσοδο. Αυτό συμβαίνει για χάρη της ομαλής λειτουργικότητας αλλά και για να μην χαθεί το vibe».

Τώρα όσον αφορά την αποτελεσματικότητα που θα έχουν οι παραπάνω συστάσεις, δεν είναι δα και το ευκολότερο πράγμα στο κόσμο να πείσεις έναν μεγιστάνα του χρήματος να αφήσει πίσω του, μια αρμάδα από σκληροτράχηλους σωματοφύλακες. Ίσως όμως να πιάσει σε αυτούς που συνοδεύονται από σεκιουριτάδες για εφέ, δηλαδή που δεν τους χρειάζονται πραγματικά αλλά θέλουν να δείξουν ότι είναι κάποιοι, συμπεριφορά που στη Μύκονο ειδικά είναι συχνό φαινόμενο.

drk03
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης