Για πρώτη φορά γυναίκα αρχηγός της Σχολής Ικάρων

oooiqezmlw5d29b43807fb3

Η νεαρή αρχισμηνίας-ιπτάμενη Μαρίνα Κωνσταντίνου είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας που γίνεται Αρχηγός της Σχολής Ικάρων

Γυναίκα αρχηγό απέκτησε η Σχολή Ικάρων, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Πρόκειται για τη Μαρίνα Κωνσταντίνου από την Πάτρα. Η αρχισμηνίας-ιπτάμενη είχε εισαχθεί στη σχολή, δεύτερη στη σειρά, τον Αύγουστο του 2016.

Τρία χρόνια μετά, ο αρχηγός της τάξης 2019 των νέων ανθυποσμηναγών της παρέδωσε την πολεμική σημαία της Σχολής Ικάρων.

Η Μαρίνα Κωνσταντίνου, είναι κόρη της της παιδιάτρου Ασπασίας Μούρτου και του αείμνηστου καθηγητή Νευροχειρουργικής του Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρη Κωνσταντίνου που έφυγε από τη ζωή κάνοντας ορειβασία στις Άνδεις.

Συγκινητική είναι και η αναφορά του καθηγητή του ΕΑΠ Ιωάννη Καλαβρουζιώτη, ο οποίος σε ανάρτησή του στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης έγραψε:

Η Μαρίνα Κωνσταντίνου είναι η πρώτη γυναίκα αρχισμηνίας ιπτάμενη στην ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας που γίνεται Αρχηγός της Σχολής Ικάρων. Κόρη του αείμνηστου παιδικού μου φίλου καθηγητή της νευροχειρουργικής του Παν. Πατρων Δημήτρη Κωνσταντίνου, που τόσο άδικα εφυγε σε ορειβασία. Αυτός την καμαρώνει απο ψηλά. Ολοι εμείς συγχαίρουμε την πατρινοπούλα για τις επιδόσεις της ευχόμενοι να ναι καλότυχη στην θαυμάσια μέχρι σήμερα εξέλιξη της.
tn_4-DSC_1184



Η πορεία της



Η Μαρίνα Κωνσταντίνου γεννημένη στην Πάτρα, είναι αρχισμηνίας και ιπτάμενη και είχε εισαχθεί στη Σχολή Ικάρων, τον Αύγουστο του 2016, δεύτερη κατα σειρά αφού είχε ρίξει όλο της το βάρος στο διάβασμα και τον στόχο της, ο οποίος δεν ήταν άλλος από το να μπει στην Πολεμική Αεροπορία.

«Είναι αρκετά δύσκολη σχολή αλλά ξεκινάω αισιόδοξα και ελπίζω να τα καταφέρω. Αυτή η σχολή είναι συνδυασμός κατ' αρχήν θέλησης, συνειδητής επιλογής, μελέτης και δεξιοτήτων. Από το γυμνάσιο μου μπήκε η ιδέα και δεν μπορούσα να σκεφτώ τι άλλο θα ήθελα να κάνω στη ζωή μου» είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους το 2016 αφού ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής.

Τρια χρόνια μετά θα γραφόταν στην ιστορία ως η πρώτη Αρχηγός της Σχολής Ικάρων της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Στο σημείο αυτό μάλιστα θα λέγαμε πως η θαραλέα αρχηγός της Σχολής Ικάρων, όχι μόνο έφτασε στα όρια της μα τα ξεπέρασε δείχνοντας το πόσο πίστευε να φέρει εις πέρας τον στόχο της αφού οι δυσκολίες της εκπαίδευσης της συνδυάστηκαν και με ένα απρόσμενο γεγονός, τον θάνατο του πατέρα της.

Ένα χρόνο μετά, η Μαρίνα Κωνσταντίνου, παλεύοντας στην κυριολεξία με «θεούς και δαίμονες» έγινε ο αρχηγός της τάξης 2019 των νέων ανθυποσμηναγών και για πρώτη φορά στην Ιστορία της Σχολής και της Πολεμικής Αεροπορίας, ο αρχηγός της Σχολής δεν θα προσφωνείται πλέον ως είθισται στη γλώσσα των Ικάρων ως «ο θεός», αλλά ως «η θεά».
Η αγάπη της αυτή για τα αεροπλάνα καλλιεργήθηκε από τα γυμνασιακά της χρόνια κι έτσι την έκανε να λοξοδρομήσει από την οικογενειακή παράδοση που οδηγεί στην ιατρική.

Σε συνεντεύξεις της, η ίδια, είχε υπογραμμίσει πως η αγάπη της για τα αεροπλάνα την έφεραν στην Πολεμική Αεροπορία και την Σχολή Ικαρων «Μικρή σκεφτόμουν να γίνω γιατρός γιατί ήταν οι γονείς μου, αλλά αυτό άλλαξε στην πορεία. Αγαπώ πολύ τα αεροπλάνα κι έτσι σιγά-σιγά καταστάλαξα σε αυτό. Πιστεύω ότι όποιος βάλει στόχο που να τον θέλει πραγματικά και να είναι διατεθειμένος για μικρές θυσίες, θα τον πετύχει».

Η διάκρισή της αποτελεί σημαντικό γεγονός για την οικογένεια της αφού η Μαρίνα έσπασε την οικογενειακή παράδοση και δεν έγινε γιατρός όπως ο παππούς της ο Θρασύβουλος, ο πατέρας της Δημήτρης, η μητέρα της Ασπασία αλλά και η αδερφή της Ελένη αλλά εργάστηκε και πέτυχε αυτό που πραγματικά ήθελε, κάνοντας όλους τους δικούς της ανθρώπους να συγκινηθούν από χαρά.

Η εκδήλωση ορκωμοσίας των νέων ανθυποσμηναγών της Πολεμικής Αεροπορίας έγινε ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και σύσσωμης της στρατιωτικής ηγεσίας και πλήθους συγγενών και φίλων των στρατευμένων.

Ο αείμνηστος καθηγητής Νευροχειρουργικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Δημήτρης Κωνσταντίνου, πατέρας της Μαρίνας

dhmhtrhs-konstantinoy_2__1_

ΣΧΟΛΙΑ (65)

STOLH

ΕΑΝ ΤΟ ΑΞΙΖΕ ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ . ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΤΕΡΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΝΤΡΩΝ. ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΩΔΕΚΑΠΟΝΤΗ ΓΟΒΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΕΡΓΟ ΑΠΛΑ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ , ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΡΠΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ . ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙ ΤΟ ΓΕΕΘΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΧΗΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΤΟΥ ΠΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΣ !

Καραγκιοζιλίκια.

Αυτά τα λάθη, θα τα πληρώσουμε κάποτε. Οι άγγλοι και οι αμερικανοί, που συμμετέχουν σε πολέμους ανά την υφήλιο εδώ και δεκαετίες, το έχουν καταλάβει ήδη και αλλάζουν στάση στο θέμα ¨γυναίκες σε μάχιμες θέσεις¨.

Chanel

Πολλά συγχαρητήρια! Άξιο πρότυπο!!!

Εδω η απαντηση

ΒΛΕΠΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΓΥΝΑΙΚΏΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΟ ΑΝΔΡΏΝ ΣΤΟ WIMBLEDON , ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΆΦΟΡΕΣ ΑΝΔΡΏΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΏΝ .ΑΥΤΟ ΌΜΩΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΛΕΊΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΆΒΕΙΣ ΕΊΝΑΙ ΌΤΙ ΘΈΛΟΥΝ ΣΤΟ ΤΈΛΟΣ ΤΑ ΊΔΙΑ ΧΡΉΜΑΤΑ ΩΣ ΤΡΌΠΑΙΟ ΓΙΑΤΊ ΔΉΘΕΝ ΟΙ ΓΥΝΑΊΚΕΣ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΊΔΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ..ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΆΖΕΙΣ ΤΑ STANDARDS ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ . ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΕΣ ΜΕΤΑ ΟΤΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΆΝΤΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΙΣΟΤΙΜΟΙ

Γιώργης

ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ με γυναίκες βαθμοφόρους στο Στράτευμα. Χάνεις έτσι τους ΑΝΤΡΕΣ! (Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να το εξηγήσω, διότι θα γράψω ολόκληρη επιστημονική διατριβή δικαιολόγησης αυτού που με μία πρόταση λέω).

Δεν χρειάζεται να γράψεις τίποτα άλλο.Χαρακτηρίστηκες ήδη από αυτό που έγραψες.

Ως αντικείμενο επιστημονικού ενδιαφέροντος.

Ευτυχώς που όλοι οι

υπόλοιποι ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ μαζί σου!

gtr

Όσο η βάσεις σε ΑΣΕΙ αστυνομία πυροσβεστική κλπ είναι πάνω από 15 για να μπουν να γίνουν ΔΥ... Η χώρα δεν έχει σωτηρία... Όταν γίνουνε κανονική χώρα και θα έχουμε πραγματική ανάπτυξη αυτό θα γυρίσει εκεί που πρέπει

Νίκος

Εφ' όσον οι γυναίκες μπορούν και πάνε στο στρατό σε θέσεις που πληρώνονται, γιατί δεν έχουν και αυτές υποχρεωτική θητεία όπως οι άντρες που χάνουν 9-12 μηνιάτικα; Τουλάχιστον όσες δεν κάνουν παιδιά έπρεπε να προσφέρουν κάτι τζάμπα στο κράτος όπως οι άνδρες. Τι λένε οι φεμιναζί γι' αυτό;

@Νικος

...εξαιρετικά εύστοχος συνειρμός. Μην ξεβολέψουμε όμως εκείνες που το παίζουν καπιεσμένες αλλά "ίσες".

To ποσο δυσκολο ειναι αυτο

...που καταφερε φαινεται και απο τον αριθμο των μαλακισμενων σχολιων που εχουν γινει εδω. Συγχαρητηρια στην κοπελα.

εύστοχο σχόλιο!

!

Σχολή Ικάρων έχουμε

Σύγχρονα, αξιόμαχα αεροπλάνα έχουμε; F4 απέναντι σε F35 και S400.... Στο έλεος του Σουλτάνου ξανά.

Marcelo

Ειναι αυτο που λενε "το νινι σερνει καραβι". Στην περιπτωση της "το νινι σερνει μαχητικα αεροσκαφη"! Σιδηροκεφαλη Μαρινα!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης