Ιωάννινα: Αναγνωρίστηκε απατεώνας που παρίστανε τον τεχνικό της ΔΕΗ

Ιωάννινα: Αναγνωρίστηκε απατεώνας που παρίστανε τον τεχνικό της ΔΕΗ

Ο «μαϊμού» τεχνικός είχε αποσπάσει την προσοχή ένός άτυχου ηλικιωμένου, είχε αρπάξει τα χρήματα και είχε γίνει καπνός

1777479
Εννέα μήνες μετά την κλοπή που έκανε παριστάνοντας τον υπάλληλο της Δ.Ε.Η. στο σπίτι ενός 97χρονου στο Ελευθεροχώρι Ιωαννίνων, ταυτοποιήθηκε ο 46χρονος απατεώνας που είχε πείσει τον ηλικιωμένο να βγάλει τις οικονομίες του σε συγκεκριμένο σημείο, επειδή κινδύνευαν από πυρκαγιά λόγω βραχυκυκλώματος.

Ήταν 6 Οκτωβρίου του 2018, όταν ο “μαϊμού” τεχνικός είχε αποσπάσει την προσοχή του άτυχου γεράκου, είχε αρπάξει τα χρήματα και είχε γίνει καπνός. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από έρευνα των αστυνομικών του τμήματος Δωδώνης και σε βάρος του 46χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και κλοπή, η οποία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ εξετάζεται αν έχει ξαφρίσει με τον ίδιο τρόπο και άλλους ηλικιωμένους.

*** Με την ίδια μέθος είχε προσπαθήσει ένα ζευγάρι απατεώνων να ξαφρίσει τα χρήματα μιας 85χρονης στην Φαρκαδόνα Τρικάλων, στος 26 Ιουνίου. Όμως, η ηλικιωμένη αντιλήφθηκε ότι οι τεχνικοί της Δ.Ε.Η. που ισχυρίζονταν ότι υπήρχε κίνδυνος πυρκαγιάς στο σπίτι της ήταν απατεώνες και τους έδιωξε κακήν- κακώς. Η απόπειρα εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος και ταυτοποιήθηκε η γυναίκα, μια 38χρονη Ελληνίδα, σε βάρος της οποίας και του άγνωστου συνεργού της σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης