Καιρός: Φθινοπωρινό σκηνικό με σποραδικές βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Φθινοπωρινό σκηνικό με σποραδικές βροχές και καταιγίδες

Συνεχίζεται και το Σαββατοκύριακο η αστάθεια - Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας από την Κυριακή

greece_weather
Φθινοπωρινό σκηνικό, με σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες, νεφώσεις και σποραδικές βροχές και καταιγίδες, προβλέπει η ΕΜΥ για τον καιρό του τριημέρου που ακολουθεί. Τα φαινόμενα, ωστόσο, δεν αναμένεται να είναι έντονα, ενώ θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα με ήλιο, ιδιαίτερα στην Αττική.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή έως και τι πρωινές ώρες αναμένονται λίγες τοπικές βροχές στην Πελοπόννησο και λίγες βροχές ή καταιγίδες στο Βορειοανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με λίγες νεφώσεις, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, φαινόμενα που τις βραδινές ώρες ενδέχεται να επηρεάσουν και τις Σποράδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 14 έως 30, στην Ήπειρο από 17 έως 32 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 33 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 19 έως 28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 32 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 20 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 19 έως 30 βαθμούς, αλλά στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από τα δυτικά νότιοι σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και στο Καρπάθιο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά βαθμιαία στα δυτικά πελάγη θα στραφούν σε νότιους με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νότιοι με εντάσεις μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς.

Άστατος ο καιρός και το Σαββατοκύριακο

Κλείσιμο
Το Σάββατο, στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, από το μεσημέρι σε Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη και από το βράδυ στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Βελτίωση από τις βραδινές ώρες στα δυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρους όμβρους στα ηπειρωτικά ορεινά και στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα στα δυτικά και αργότερα στα κεντρικά και βόρεια σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα κεντρικά και νότια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης