Σπείρα μετέφερε μεγάλες ποσότητες χασίς στην Τουρκία

Σπείρα μετέφερε μεγάλες ποσότητες χασίς στην Τουρκία

Ένα, ακόμη, κύκλωμα εξαρθρώθηκε με επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών Κομοτηνής - Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη του

Evros_xasis
Η μια μετά την άλλη εξαρθρώνονται οι σπείρες που προωθούν στην ενδοχώρα μεγάλες ποσότητες χασίς με σκοπό την εξαγωγή τους στην Τουρκία μέσω του ποταμού Έβρου. Ένα, ακόμη, κύκλωμα εξαρθρώθηκε με επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών Κομοτηνής και στην παραμεθόρια περιοχή συνελήφθησαν τέσσερα μέλη του.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ένας 46χρονος αλλοδαπός συντόνιζε τη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης και την εξαγωγή τους στην Τουρκία και ότι ένας 49χρονος θα τις μετέφερε από τη Θεσσαλονίκη στην παραποτάμια περιοχή του Έβρου, όπου θα τις παραλάμβαναν άλλοι δύο Έλληνες συνεργοί τους ηλικίας 40 και 58 χρόνων για να τις παραδώσουν σε άγνωστα μέλη της σπείρας που θα τις περνούσαν στην γειτονική χώρα.

Έτσι, οργανώθηκε επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν και αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και της Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, κατά την διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης οι τρεις δράστες ενώ μεταφόρτωναν το χασίς από το όχημα που οδηγούσε ο 49χρονος στο όχημα που επέβαιναν οι άλλοι δύο. Στο δεύτερο όχημα, βρέθηκαν 51 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 115.540 γραμμαρίων. Σε άλλη περιοχή της Αλεξανδρούπολης συνελήφθη και ο 46χρονος αρχηγός της σπείρας ενώ επέβαινε σε Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Ακολούθησαν έρευνες με σκύλο ανιχνευτή στα σπίτια, τα οχήματα και μια αποθήκη των δραστών, όπου κατασχέθηκαν δυο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 160 γραμμαρίων, 453 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης TNT, ένα πιστόλι, δυο βαλλίστρες, επτά βέλη, 1.727 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, τέσσερα μαχαίρια, μια διόπτρα, μια θήκη όπλου, μια ηλεκτρονική ζυγαριά, τέσσερις ασύρματοι, ένα φωσφορούχο γιλέκο και ένα κράνος με διακριτικά της ΕΛ.ΑΣ.!

Ακόμη, κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα και ένα αγροτικό φορτηγάκι, αλλά και πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων που εξετάζονται όπως και αρκετά βιβλιάρια καταθέσεων που βρέθηκαν μαζί με μετρητά ύψους 8.590 ευρώ και 1.500 δολαρίων. Σε βάρος των μελών της σπείρας σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί εκρηκτικών υλών, κατά περίπτωση και οδηγήθηκαν στον ανακριτή Πρωτοδικών Ορεστιάδας για να απολογηθούν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης