Λάρισα: Αποθήκη έκρυβε χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρων και καπνού

Λάρισα: Αποθήκη έκρυβε χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρων και καπνού

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν γερό πλήγμα στο λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων

Larisa-tsigara
Γερό χτύπημα στο λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων κατάφεραν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, με την έφοδο που έκαναν στην αποθήκη και την κατοικία ενός 57χρονου, ο οποίος διακινούσε μεγάλες ποσότητες αδασμολόγητων πακέτων τσιγάρων και καπνού στην πόλη της Λάρισας και την ευρύτερη περιοχή.

Κατά την διάρκεια των ερευνών το βράδυ της Πέμπτης, βρέθηκαν συνολικά 11.980 πακέτα τσιγάρων και 777 τυποποιημένες συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων η καθεμία, όλα διαφόρων εταιρειών και χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης. Ο 57χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας κατηγορούμενος για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, ενώ στην κατοχή του κατασχέθηκαν και 14.950 ευρώ που προέρχονταν από το λαθρεμπόριο.

*** Σε μια δεύτερη επιχείρηση που διεξήχθη από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Λάρισας, έγινε έρευνα στο σπίτι ενός 42χρονου όπου βρέθηκαν 330 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων και 37 συσκευασίες αφορολόγητου καπνού των 50 γραμμαρίων, τα οποία κατασχέθηκαν μαζί με 158,90 ευρώ που είχε στην κατοχή του ο δράστης. Ο 42χρονος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

*** Έρευνες στο κατάστημα ενός 32χρονου Έλληνα και στο σπίτι ενός 38χρονου αλλοδαπού στο Ηράκλειο έκαναν το πρωί της Παρασκευής αστυνομικοί της Ασφάλειας, οι οποίοι κατέσχεσαν συνολικά ένα κιλό και 300 γραμμάρια καπνού και 328 πακέτα τσιγάρων χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης. Οι δυο άνδρες συνελήφθησαν για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης