Την παραίτηση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Νικαίας ζητούν οι νοσοκομειακοί γιατροί Αττικής

Την παραίτηση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Νικαίας ζητούν οι νοσοκομειακοί γιατροί Αττικής

Οι νοσοκομειακοί γιατροί Αττικής ζητούν από τον υπουργείο Υγείας να πάρει θέση για τον «χυδαίο κομματικό προπαγανδιστή» που διοικεί το Γενικό Κρατικό Νίκαιας

nosokomeio_nikaia
Για απάνθρωπη, απρεπή και εν γένει απαράδεκτη συμπεριφορά εγκαλούν οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών τον διοικητή του νοσοκομείου Γενικό Κρατικό Νίκαιας, κ. Ευθύμη Γεωργόπουλο – ο οποίος σημειωτέον τους τελευταίους τέσσερις μήνες έχει τη «μοναδική» για το ΕΣΥ ιδιότητα του διοικητή δύο μεγάλων νοσοκομείων της Αττικής, του Ερυθρού Σταυρού και του Γενικού Κρατικού Νίκαιας. Στο τελευταίο είχε τοποθετηθεί μετά την αποκάλυψη του ΘΕΜΑτος για τον διοικητή με τους πλαστούς τίτλους.

Συγκεκριμένα, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) επικαλείται μια σειρά περιστατικών που δείχνουν σοβαρές δυσλειτουργίες στον τρόπο διοίκησης που ασκεί ο εν λόγω επικεφαλής, στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Και ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας «να πάρουν επιτέλους θέση προβαίνοντας στις αυτονόητες απαιτούμενες ενέργειες και να σταματήσουν να κρύβονται».

Η ΕΙΝΑΠ είχε ζητήσει την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Νίκαιας πριν από έναν μήνα, μετά από βίαιο συμβάν σε βάρος ειδικευόμενου χειρουργού στη διάρκεια της εφημερίας. Η ΕΙΝΑΠ καταλόγισε στον διοικητή ότι «είχε πρακτικά «αθωώσει» τους δράστες εγκληματικής επίθεσης ενάντια σε εφημερεύοντα ειδικευόμενο γιατρό και είχε κατηγορήσει για «αντικοινωνική συμπεριφορά» τους γιατρούς του νοσοκομείου και την Ένωση».

«Δυστυχώς δεν υπήρξε ανταπόκριση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος διοικητής να συνεχίσει να ασχημονεί» διαπιστώνουν και συνεχίζουν να παραθέτουν σχετικά συμβάντα.

Αναφέρουν στη συνέχεια ένα άλλο περιστατικό, ενδεικτικό του τρόπου διοίκησης που ασκεί ο κ. Γεωργόπουλος, που συσχετίζεται με τον θάνατο της άτυχης Γκαγιανέ Κασαρτζιάν, η οποία για να ξεφύγει από τον έλεγχο για τις νόμιμες αποκλειστικές νοσοκόμες πήδηξε από τον 1ο όροφο και τραυματίστηκε θανάσιμα.

Ο διοικητής, λίγες ημέρες πριν το τραγικό συμβάν, με έγγραφό του, αναφέρει η ΕΙΝΑΠ «είχε κηρύξει με οφθαλμοφανώς παράνομο τρόπο, όχι απλά «κοινωνικό αυτοματισμό» αλλά κυριολεκτικά κοινωνικό κανιβαλισμό, εξουσιοδοτώντας τις νόμιμες αποκλειστικές να κυνηγούν τις «παράνομες».

Το τελευταίο περιστατικό που αφορά τον διοικητή είναι η πειθαρχική δίωξη που άσκησε ενάντια σε εργαζόμενο του νοσοκομείου, ο οποίος, κατά την ΕΙΝΑΠ, στον προσωπικό του λογαριασμό facebook κάνει κριτική σε συγκεκριμένες αποφάσεις του διοικητή.

«Ο συγκεκριμένος διοικητής εξακολουθεί να συμπεριφέρεται στον δημόσιό του λόγο σε δελτία τύπου και σε κοινωνικά δίκτυα, όπως το facebook, ως χυδαίος κομματικός προπαγανδιστής φτηνής προεκλογικής προπαγάνδας και όχι ως διοικητής δύο μεγάλων δημόσιων νοσοκομείων, υποπίπτοντας έτσι (σύμφωνα με την δική του λογική) ο ίδιος διαρκώς σε πειθαρχικά παραπτώματα» καταλήγει η ΕΙΝΑΠ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης