Διέρρηξαν ορειβατικό καταφύγιο στο Οροπέδιο Λασιθίου

Διέρρηξαν ορειβατικό καταφύγιο στο Οροπέδιο Λασιθίου

Το ορειβατικό καταφύγιο Στροβίλι στο όρος Δίκτυς του Λασιθίου έγινε στόχος διάρρηξης από αγνώστους, οι οποίοι προκάλεσαν σημαντικές υλικές ζημιές

Lasithi-katafygio
Πριν συμπληρωθούν πέντε μήνες από την επίσημη αδειοδότησή του από το υπουργείο Τουρισμού με ειδικό σήμα λειτουργίας, το ορειβατικό καταφύγιο Στροβίλι στο όρος Δίκτυς του Λασιθίου έγινε στόχος διάρρηξης από αγνώστους, οι οποίοι προκάλεσαν σημαντικές υλικές ζημιές.

Όπως κατήγγειλε στο αστυνομικό τμήμα Τζερμιάδων η διοίκηση του Ορειβατικού Συλλόγου Λασιθίου, την διάρρηξη ανακάλυψε το απόγευμα της Κυριακής ο ταμίας του που πήγε να επιθεωρήσει το καταφύγιο το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 1.533 μέτρα πάνω από το Οροπέδιο Λιμνάκαρο. Μόλις έφτασε, βρήκε τρύπες από αγροτικό εργαλείο στις σιδερένιες πόρτες της εισόδου, που οι δράστες δεν κατάφεραν να παραβιάσουν.

Όμως, διέλυσαν ένα παράθυρο του κοιτώνα που μπορεί να φιλοξενήσει 12 άτομα και μπήκαν από αυτό στο εσωτερικό, όπου έκαναν τους χώρους άνω- κάτω. Τελικά, με μια βαριοπούλα που βρήκαν, έσπασαν την πόρτα της αποθήκης όπου φυλάσσονται διάφορα υλικά, αλλά δεν βρήκαν κάτι για να κλέψουν και, σύμφωνα με το fonien.gr, προσπάθησαν να κλέψουν την γεννήτρια αλλά κατάφεραν να την βγάλουν από το παράθυρο και την εγκατέλειψαν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης