Ο Μίκης Θεοδωράκης παρών στη μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στο Καλλιμάρμαρο

Ο Μίκης Θεοδωράκης παρών στη μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στο Καλλιμάρμαρο

Ο σπουδαίος Έλληνας μουσουργός έφτασε στις 9 ακριβώς στο Στάδιο - Το «παρών» έδωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, εκπρόσωποι του πνεύματος, ηθοποιοί και καλλιτέχνες, Ολυμπιονίκες και αθλητές που τίμησαν την Ελλάδα και σήκωσαν τη γαλανόλευκη ψηλά

teo0
Η Αθήνα, και όχι μόνον έδωσε απόψε ραντεβού στο Καλλιμάρμαρο. Από νωρίς χιλιάδες κόσμου άρχισαν να προσέρχονται στο Στάδιο για να παρακολουθήσουν τη μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στον Μίκη θεοδωράκη.

Η συναυλία δόθηκε σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή για την Ελλάδα και έχει συμβολικό τίτλο τον στίχο του Μίκη Θεοδωράκη: «ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ- Αυτό που ήσουν κάποτε, θα γίνεις ξανά» από το ομώνυμο τραγούδι του.

e3408f1f 9aaf 4bba acc2 d47297825a54

C343A0A6 FB44 4C02 B66F F6FFADA6D177

Κλείσιμο
Βασίλης Λέκας

Βίντεο1

Βίντεο


Βίντεο Καλλιμάρμαρο συναυλία - αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη


Είσοδος Μίκη Θεοδωράκη στο Καλλιμάρμαρο για τη συναυλία - αφιέρωμα (part2)



Είσοδος Μίκη Θεοδωράκη στο Καλλιμάρμαρο για τη συναυλία - αφιέρωμα



Ο ίδιος ο μεγάλος καλλιτέχνης έφτασε στο Καλλιμάρμαρο ακριβώς στις 9 το βράδυ και ξεσήκωσε ένα θερμό παρατεταμένο χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους. Φωτογραφήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στην πρώτη σειρά μπροστά στην εξέδρα για να παρακολουθήσει τη συναυλία.

Πολλοί ήταν αυτοί που αμφέβαλαν αν ο Μίκης θα ερχόταν στο Στάδιο δεδομένης της όχι και τόσο καλής κατάστασης της υγείας του, όμως ο μεγάλος καλλιτέχνης απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι μαχητής, και πως η καρδιά και η ψυχή είναι αυτή που μετράει πάνω από τα όποια προβλήματα.

teo11
teo5
teo4
teo3
teo2
teo1
teo6
teo7
teo8
teo10
lip00

Και ο κόσμος, που από νωρίς σχημάτιζε ουρές για να πιάσει μια όσο το δυνατό καλύτερη θέση εκεί κοντά στο κέντρο του Σταδίου, στις μαρμάρινες κερκίδες, όταν είδε τον Μίκη να φτάνει, σηκώθηκε όρθιος και τον αποθέωσε. Η συγκίνηση ήταν μεγάλη και ο υδράργυρος στο... κόκκινο, καθώς υπήρξε και λιποθυμία θεατή, όπως φαίνεται στη φωτογραφία παραπάνω.

kallimarmaro_mikis_in3

kallimarmaro_mikis_in2

Μαζί με τις χιλιάδες του κόσμου, στο Καλλιμάρμαρο είναι και πίλεκτοι εκπρόσωποι του πνεύματος, ηθοποιοί και καλλιτέχνες, επίλεκτα στελέχη του αθλητισμού, Ολυμπιονίκες και αθλητές που τίμησαν την Ελλάδα και σήκωσαν τη γαλανόλευκη ψηλά είναι εκεί για να τιμήσουν το Μίκη Θεοδωράκη.

Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» με 25 σημαντικούς Έλληνες τραγουδιστές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για μία αξέρχαστη καλοκαιρινή βραδιά. Ο συνθέτης είχε εκφράσει την επιθυμία να παρίστανται στη συναυλία όχι μόνο οι 25 τραγουδιστές, αλλά και το σύνολο των συνάδελφών του συνθετών, με τους οποίους από κοινού δημιούργησαν το ρωμαλέο ελληνικό τραγούδι.

Την εκδήλωση στο Καλλιμάρμαρο παρουσίασαν ο Γρηγόρης Βαλτινός και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης. Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:

Θέμης Αδαμαντίδης
Ρίτα Αντωνοπούλου
Καλλιόπη Βέττα
Ελένη Βιτάλη
Δώρος Δημοσθένους
Πέγκυ Ζήνα
Γιάννης Ζουγανέλης
Παντελής Θαλασσινός
Αντώνης Καλογιάννης
Σταμάτης Κόκοτας
Βασίλης Λέκκας
Μανώλης Μητσιάς
Δημήτρης Μπάσης
Γιάννης Μπέζος
Γιώτα Νέγκα
Λάκης Παπαδόπουλος με τα ψηλά ρεβέρ
Σοφία Παπάζογλου
Μίλτος Πασχαλίδης
Αντώνης Ρέμος
Ηρώ Σαΐα
Πασχάλης Τόνιος
Λάκης Χαλκιάς
Zülfü Livaneli
Arja Saijonmäa

Έκτακτη συμμετοχή αυτή του Γιώργου Νταλάρα που με την ερμηνεία του σε γνωστά τραγούδια του μουσικοσυνθέτη ξεσήκωσε τον κόσμο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης