Εξάρθρωσαν σπείρα απατεώνων με τα τροχαία στην Πέλλα

Εξάρθρωσαν σπείρα απατεώνων με τα τροχαία στην Πέλλα

Κατάφεραν να αποσπάσουν 2.000 ευρώ από μια 92χρονη και 2.500 ευρώ από μια 90χρονη στα Γιαννιτσά και κοσμήματα και λίρες αξίας 10.000 ευρώ από μια 82χρονη στην Κατερίνη

astynomia-peripoliko-dyo
Τουλάχιστον δυο ηλικιωμένες από τη βόρεια Ελλάδα είχαν πέσει θύματα μιας σπείρας απατεώνων που τους τηλεφωνούσαν, ισχυρίζονταν ότι το παιδί τους έχει προκαλέσει το θάνατο ανήλικου σε τροχαίο και ζητούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά ή τιμαλφή για να αποφύγει τις συνέπειες.

Η σπείρα εξαρθρώθηκε μετά από έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Πέλλας, οι οποίες οδήγησαν στη σύλληψη ενός ζευγαριού Ελλήνων, ενός 31χρονου και μιας 25χρονης, που εμπλέκονται και σε άλλες τέσσερις απόπειρες απάτης από τις 7 ως τις 11 Ιουνίου στα Γιαννιτσά από τις οποίες επιχείρησαν να βάλουν στο χέρι συνολικά 21.500 ευρώ, χωρίς να τα καταφέρουν.

Όμως, κατάφεραν να αποσπάσουν 2.000 ευρώ από μια 92χρονη και 2.500 ευρώ από μια 90χρονη στα Γιαννιτσά και κοσμήματα και λίρες αξίας 10.000 ευρώ από μια 82χρονη στην Κατερίνη! Στα σπίτια τους κατασχέθηκαν625 ευρώ, τέσσερα κινητά και μέρος των κοσμημάτων που είχαν αποσπάσει από την 82χρονη, ενώ κατασχέθηκε και το όχημα που χρησιμοποιούσε ο 31χρονος.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών που τους άσκησε δίωξη για απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα, ενώ η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν έχουν εξαπατήσει και άλλα θύμα, σε άλλες περιοχές της χώρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης