Σπίρτζης: Απαράδεκτη και μονομερής ενέργεια η αύξηση στα διόδια στην Αττική Οδό

attiki_odos1

Αιχμές για την ανακοίνωση της Αττικής Οδού να αυξήσει την τιμή των διοδίων από τον Χρήστο Σπίρτζη – Λέει ότι η Αττική Οδός πρέπει να επιστρέψει στο Δημόσιο, πιθανά εντός του 2019

Επίθεση σε «συμφέροντα που δεν μπορούν να κρατηθούν ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου και επανεμφανίστηκαν... μετά από 4,5 χρόνια προεκλογικά με αυξήσεις στα διόδια της Αττικής Οδού» εξαπέλυσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, σχολιάζοντας τις αυξήσεις των διοδίων.

Η εταιρεία ανέβασε τα βασικά διόδια για τα ΙΧ στα 3 ευρώ, αύξηση που θα εφαρμοστεί από την 1η Ιουλίου και στα 3,30 ευρώ από 1η Ιανουαρίου, έναντι 2,80 ευρώ που είναι σήμερα.

Ο κ. Σπίρτζης κάνει λόγο για «μονομερή και απαράδεκτη ενέργεια» που λαμβάνει χώρα λίγες μέρες πριν από τις εκλογές «παρότι βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα η οποία έχει επικεντρωθεί στο θέμα των υπέρογκων εξόδων λειτουργίας και συντήρησης της Αττικής Οδού καθώς και στο χρόνο απόσβεσης του έργου, που σημαίνει ότι η Αττική Οδός πρέπει να επιστρέψει άμεσα στο Δημόσιο, πιθανά εντός του 2019», ενώ κάλεσε όλα τα κόμματα, τις πολιτικές δυνάμεις και την αυτοδιοίκηση να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη έχει ως εξής:


«Κάποια συμφέροντα δεν μπορούν να κρατηθούν ενόψει των εκλογών στις 7 Ιουλίου. Έτσι, ανακοίνωσαν μονομερώς αύξηση των διοδίων της Αττικής Οδού την 1η Ιουλίου και μεγαλύτερες αυξήσεις στη συνέχεια, παρότι βρίσκεται σε εξέλιξη Εισαγγελική Έρευνα η οποία έχει επικεντρωθεί στο θέμα των υπέρογκων εξόδων λειτουργίας και συντήρησης της Αττικής Οδού καθώς και στο χρόνο απόσβεσης του έργου, που σημαίνει ότι η Αττική Οδός πρέπει να επιστρέψει άμεσα στο Δημόσιο, πιθανά εντός του 2019.

Είναι γνωστό ότι δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους εδώ και τέσσερα χρόνια για χρονική παράταση της σύμβασης της Αττικής Οδού.

Είναι γνωστό ότι δεν ανταποκρίθηκαν ούτε στις δεσμεύσεις τους για να υπάρξουν μελέτες επέκτασης του φυσικού αντικειμένου.

Είναι γνωστό ότι ακόμη και η μελέτη οδοποιίας για το οδικό δίκτυο στην πληγείσα περιοχή στο Μάτι, όπως είχαν δεσμευτεί, η μελέτη για τη σιδηροδρομική επέκταση στο Λαύριο και για μια σειρά άλλων έργων, ενώ είναι έτοιμες, δεν παραδίδονται στο Υπουργείο Υποδομών.

Είναι γνωστό ότι για αρκετό καιρό γίνεται διαπραγμάτευση για μείωση των διοδίων της Αττικής Οδού.

Στις 28 Δεκεμβρίου 2018, έστειλαν επιστολή αύξησης διοδίων από την 1η Φεβρουαρίου 2019 και στη συνέχεια την ανακάλεσαν, με επιστολή τους στις 29 Ιανουαρίου 2019. Σήμερα, ανακοίνωσαν μονομερώς αυξήσεις μέσα στην προεκλογική περίοδο.

Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της Αττικής Οδού, η ίδια κράτησε σταθερά για 13 χρόνια τις τιμές των διοδίων. Το θυμήθηκε λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές.

Και για να γίνει απόλυτα κατανοητή η μεθόδευση, η γνωστοποίηση παραδόθηκε στο Πρωτόκολλο της Υπηρεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σήμερα στις 15:00, σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωσή της.

Γιατί άραγε;

Προφανώς γιατί επιχειρούν να υλοποιήσουν προεκλογικά ό,τι προσδοκούν μετεκλογικά…

Οι μάσκες έπεσαν…

Καλούμε όλα τα κόμματα, τις πολιτικές δυνάμεις, την Αυτοδιοίκηση να πάρουν ξεκάθαρη θέση ενάντια σε αυτή τη μονομερή και απαράδεκτη ενέργεια αύξησης των διοδίων της Αττικής Οδού.».

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Iceman

Ο άνθρωπος είναι μπροστά από την εποχή του, ζει στο αύριο, καταγγέλλει και ζητάει ευθύνες από τον αρμόδιο υπουργό υποδομών & μεταφορών γιατί δεν μπορεί να ελέγξει την εταιρεία που διαχειρίζεται την Α.Ο.

Garfield

Κατ’ αρχην ο τύπος ψεύδεται διότι η Αττική οδός δεν ανηκε ποτε εξ’ ολοκλήρου στο δημόσιο. Γις φανταστείτε μόνο η Αττική οδός να γεμίσει δημοσίους υπαλλήλους που θα είναι επιφορτισμένοι με το έργο της υποστήριξης και διαχείρισης. Το απόλυτο χάος. Το κορυφαίοι βέβαια θα είναι αυτοί οι δημόσιοι υπάλληλοι να απεργούν και να κάνουν πορεία στην Αττική Οδό !!!!!!!

Αναλυση

Τελικά οι διάφοροι υπουργοί του ξυριζα δεν κατάφεραν να λύσουν κανένα σοβαρό θέμα .Για να γαβγίζουν είναι φτιαγμένοι ,από φασολάδα τίποτα.Μειναμε νηστικοί.

Ζωή

Επίσης είναι παράνομη,καταχρηστική και επονείδιστη.

Δεξιός

Τώρα το θυμήθηκε να επιστρέψει η Αττική Οδός στο Δημόσιο!! το έλεγαν οι Συριζαίοι το 2014, μετά για 5 χρόνια α-βα-βα, και 15 μέρες πριν τις εκλογές το θυμήθηκαν..

Δεξιο κουρελι

Ποτε οι ιδιοκτητες εργαστηριων ποτε τα διοδια. Οι επιχειρηματιες κσι ο οδοστρωτηρας. Δεν κρατιουντσι σαν τα λεσσασμενα σκυλια. Μηπως να ψηφισουμε ΣΡΖ τελικα

ΣΡΖ

5 χρόνια ρε μπαγλαμά τι έκανες; Πλάτες στους απατεώνες του 90!! Τώρα τη θυμήθηκες την ΑΟ πράσινο τρωκτικό;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης