Αγίου Πνεύματος 2019: Διαβάστε τι καιρό θα κάνει το τριήμερο

Αγίου Πνεύματος 2019: Διαβάστε τι καιρό θα κάνει το τριήμερο

Τι προβλέπει ο Γιάννης  Καλλιάνος   για τον καιρό - Αναλυτική πρόγνωση μέρα παρά μέρα με χάρτες από την ΕΜΥ

kausonas
«Καμίνι» η χώρα μέχρι και την Παρασκευή, με το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, να διατηρούνται οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες, χωρίς ωστόσο να λείπουν οι μπόρες τοπικού χαρακτήρα σε Θράκη και ανατολική Μακεδονία.

Όσο πλησιάζουν οι ημέρες για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος το ερώτημα που απασχολεί όσους έχουν αποφασίσει να ταξιδέψουν, είναι τι καιρό θα κάνει.

Το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή το θερμόμετρο ανεβαίνει επικίνδυνα, και ο υδράργυρος ειδικά την Παρασκευή θα προσεγγίσει ακόμη και τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της χώρας.

Όπως ξεκαθαρίζει ο Γιάννης Καλλιάνος, οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι οι ακόλουθες:

- Κεντρική Μακεδονία (τοπικά)
- Δυτική Στερεά
Κλείσιμο
- Δυτική Πελοπόννησος
- Ανατολική Στερεά (τοπικά)
- Ανατολική Πελοπόννησος (τοπικά)

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός αναμένεται να είναι γενικά αίθριος, ωστόσο μετά τον διήμερο καύσωνα της Πέμπτης και της Παρασκευής παρατηρείται μια μικρή αστάθεια που θα δώσει μπόρες στα βόρεια της χώρας, ίσως και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ενισχυμένοι θα είναι και οι άνεμοι. 

Αναλυτικά: 

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) το Σάββατο (15/6) στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά.
trimero

trimero_savvato

Την Κυριακή (16/6) και τη Δευτέρα (17/6), στην ανατολική και νότια χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση τη Δευτέρα. Η θερμοκρασία σε πτώση.

trimero_kiriaki
trimero_kiriaki_thermokrasies

trimero_monday

trimero_monday_thermokrasies
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης