Υπόθεση Novartis: Η επιστολή Αγγελή ρίχνει φως στην πολιτική συνωμοσία κατά της αντιπολίτευσης

Υπόθεση Novartis: Η επιστολή Αγγελή ρίχνει φως στην πολιτική συνωμοσία κατά της αντιπολίτευσης

Θύελλα από την επιστολή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που μιλά ξανά για τον «Ρασπούτιν που είναι μέλος της κυβέρνησης» - ΝΔ: Επιβεβαιώνεται η σκευωρία - ΚΙΝΑΛ: Να παραιτηθεί η ηγεσία του υπ. Δικαιοσύνης - Τι απαντούν Μιχάλης Καλογήρου και Ξένη Δημητρίου

novartis_ar
Σφοδρές αντιδράσεις και αποκάλυψη της πολιτικής συνωμοσίας που στήθηκε από την κυβέρνηση γύρω από την υπόθεση Novartis προκάλεσε η επιστολή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιώαννη Αγγελή ο οποίος ήταν επόπτης και συντονιστής της Εισαγγελίας Διαφθοράς επικεφαλής της οποίας είναι η Ελένη Τουλουπάκη και παραιτήθηκε.

Στην επιστολή-κόλαφο ο κ. Αγγελής επανέρχεται στον περιβόητο «Ρασπούτιν» στον χώρο της ανώτατης δικαιοσύνης για τον οποίο σημειώνει ότι «όλοι γνωρίζουν ποιος κρύπτεται πίσω από το όνομα Ρασπούτιν, πλην όμως φοβούνται να τον κατονομάσουν για ευνόητους λόγους». Προσθέτει, δε, ότι «στο βαθμό πάντως που μου το έχει γνωστοποιήσει (το όνομα) η κα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (όταν ήμουν το πλέον «αγαπημένο της παιδί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου» και οι απόψεις μας ταυτίζονταν, μέχρι βαθμού παρεξηγήσεως, ότι δηλαδή δεν ήμουν μόνο το αγαπημένο της, αλλά και το «υπάκουο παιδί της»), αυτός είναι μέλος της κυβέρνησης και έχει την δυνατότητα να διορίζει «παιδιά και νύφες» ατόμων που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της δικαιοσύνης, «ενδεχομένως δε και ατόμων της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου» ενώ παρακαλεί τον συνάδελφό του κ. Δασούλα, «να αναζητήσει την πορεία και την κατάληξη της σχετικής ποινικής έρευνας που έχει διαταχθεί, από την κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγο».

Ο κ. Αγγελής στην επιστολή του καταλογίζει δικονομικές παραβάσεις και επιδίωξη άσκησης ποινικής δίωξης τύπου «όπως- όπως – τύπου fast track» στην Ελένη Τουλουπάκη ενώ επισημαίνει ότι οι καταγγελίες του με τις αναφορές που υπέβαλε «ουδόλως ερευνήθηκαν από την κα Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, τέθηκαν δε στο Αρχείο (γιατί άραγε), όπου παρέμειναν για πέντε περίπου μήνες και θα παρέμειναν "στον αιώνα τον άπαντα", εάν δεν ερχόταν ένα δημοσίευμα εφημερίδος (σ.σ. : Πρώτο ΘΕΜΑ) να ταράξει "τον μακάριο ύπνο τους"».

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου καταγγέλει, επίσης, ότι είχε ενημέρωσει τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου χετικά με «τον δικονομικώς στραβό δρόμο», που είχε λάβει η ανακριτική πορεία της υπόθεσης NOVARTIS, αλλά και για το εν γένει «αλαλούμ», που επικρατούσε στην λεγομένη «Εισαγγελία καταπολέμησης διαφθοράς», λόγω της ανεπάρκειας των διενεργούντων αυτήν (έρευνα NOVARTIS)».

Πολιτική θύελλα

Όπως ήταν αναμενόμενο η επιστολή Αγγελή προκάλεσε και θύελλα αντιδράσεων με την Νέα Δημοκρατία να τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι «επιβεβαιώνεται ότι στην υπόθεση της Novartis στήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μια πρωτοφανής σκευωρία στην οποία μετείχαν κορυφαία στελέχη της» προσθέτοντας ότι «θεωρεί αυτονόητο ότι η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της και η αλήθεια θα λάμψει σε κάθε της λεπτομέρεια».

Για «απόστημα που σπάει με τις καταγγελίες Αγγελή» έκανε λόγο σε δήλωση της η Φώφη Γεννηματά τονίζοντας ότι «το πολιτικό κέντρο της άθλιας μεθόδευσης αποκαλύπτεται, είναι στην Κυβέρνηση, με ευθύνη του κ. Τσίπρα» και υπογραμμίζοντας ότι «η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης οφείλει να παραιτηθεί τώρα».

Κλείσιμο
Από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για πλήρη επιβεβαίωση του περιεχομένου της μήνυσης που είχε υποβάλει «περί συμμορίας και σκευωρών». Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Ζητώ την ανάσυρση της μήνυσής μου απο το αρχείο. Ώστε να λάμψει η αλήθεια. Μέχρι τέλους..» συμπλήρωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δε, επισήμανε ότι από τη στιγμή που ο αντεισαγγελέας Αγγελής έκανε ρητή αναφορά σε μέλος της κυβέρνησης, τότε η δικογραφία της υπόθεσης Novartis πρέπει να διαβιβαστεί αμελλητί στη Βουλή.

Για το θέμα ρωτήθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή που παραχώρησε στον Alpha απαντώντας «μου κάνει τεράστια εντύπωση που εδώ και ένα χρόνο όσοι γράφουν για ένα ψευδώνυμο κανείς δεν έχει πει ποιος είναι αυτός (ο Ρασπούτιν). Να μας εξηγήσουν αυτοί που ομιλούν με ψευδώνυμα και να τους ονομάσουν».

Καλογήρου: Δεν με ενημέρωσε ο Αγγελής

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου αρνήθηκε πάντως ότι είχε ενημερωθεί από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τέως επόπτη και συντονιστή της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννη Αγγελή για τα τεκταινόμενα στην υπόθεση της NOVARTIS και αποδέχεται μόνο ότι ο κ. Αγγελής του ανάφερε απλώς την «προσωπική του νομική άποψη σχετικά με τη μελλοντική συγχώνευση των ειδικών εισαγγελιών» και την άποψή του για σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου υποστηρίζοντας οτι «ήδη από την αρχή της θητείας μου επιλέξει να μην τοποθετούμαι ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο εμπλέκομαι σε αξιολογήσεις σχετικά με τη δικονομική μεταχείριση οποιασδήποτε υπόθεσης».

Ξένη Δημητρίου: Να υπάρξει αυτοσυγκράτηση

Από την πλευρά της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με δήλωσή της δεν μπήκε στην ουσιά των όσων καταγγέλλει ο κ. Αγγελής αλλά αρκέστηκε μόνο στις αυτονόητες επισημάνσεις ότι πρέπει να επιδειχθεί εμπιστοσύνη στα αρμόδια ανεξάρτητα δικαστικά όργανα, που έχουν αναλάβει να ρίξουν φως στην επίμαχη υπόθεση την οποία τη χαρακτηρίζει ως «υπόθεση μεγάλου δημόσιου ενδιαφέροντος» χωρίς να τη κατονομάζει, ενώ παράλληλα ζητεί«επίδειξη αυτοσυγκράτησης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης