ΠΟΕΔΗΝ: «Ράμπο της Υγείας» θέλει να γίνει και ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του «Αττικόν»

ΠΟΕΔΗΝ: «Ράμπο της Υγείας» θέλει να γίνει και ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του «Αττικόν»

Οι εξυπηρετήσεις «ημετέρων» στον χώρο της Υγείας συνεχίζονται παρότι είμαστε επισήμως σε προεκλογική περίοδο – Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει απόσπαση του Διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του «Αττικόν» στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας

attikon1
Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι «εξυπηρετήσεις» της κυβέρνησης προς «ημετέρους» όπως και οι αποσπάσεις γιατρών στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Μετά την τριετή απόσπαση του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ και γιατρού στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» Πάτρας, κ. Παναγιώτη Γεωργακόπουλου (εκκρεμεί η τελική απάντησή του, η οποία αναμένεται το αργότερο ως την ερχόμενη Τρίτη) στο Σώμα των «Ράμπο της Υγείας», μία άλλη εργασιακή μετακίνηση στο ίδιο Σώμα προκαλεί αναταράξεις στον χώρο της υγείας, και συγκεκριμένα στο ΕΣΥ.

Πρόκειται για την απόσπαση του Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του νοσοκομείου «Αττικόν».

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, στην απόφαση του υπουργού Υγείας της 3/6/2019 με την οποία αποσπάστηκαν 58 υπαλλήλων του υπουργείου Υγείας στο ΣΕΥΥΠ, περιλαμβάνεται και ο Διευθυντής Ιατρός της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του «Αττικόν».

Προφανώς, και όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος ο εντατικολόγος της ΜΕΘ Παίδων του «Αττικόν» είχε συμμετάσχει στη διαδικασία που «άνοιξε» η προκήρυξη για την κάλυψη θέσεων Επιθεωρητών και Βοηθών Επιθεωρητών στο ΣΕΥΥΠ με αποσπάσεις υπαλλήλων από τον δημόσιο τομέα. Παρόλο που δύσκολα μπορεί κάποιος να κατανοήσει για ποιο λόγο ένας γιατρός, και μάλιστα μάχιμος στο ΕΣΥ, αφήνει ένα κρίσιμο πόστο όπως η ΜΕΘ και δηλώνει έτοιμος να αναλάβει ελεγκτικά καθήκοντα στο ΣΕΥΥΠ, εν τούτοις αυτή η πρόθεση για μετακίνηση αποτελεί πραγματικότητα.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει επιπλέον πως μετά από την απόσπαση του Διευθυντή – εντατικολόγου (σημειωτέον δεν έχει γίνει γνωστό εάν έχει αποδεχθεί ή όχι την απόσπαση μετά την κατάταξή του στους 58 νέους Επιθεωρητές και Βοηθούς Επιθεωρητές), η ΜΕΘ Παίδων του «Αττικόν» ουσιαστικά διαλύεται. Απομένουν δύο γιατροί, ένας μόνιμος κι ένας επικουρικός, και συνεπώς ο κίνδυνος λουκέτου της Μονάδας είναι κάτι παραπάνω από ορατός. Κι αυτό, παρά το γεγονός πως η Μονάδα δυναμικότητας 4 κλινών είναι η μοναδική στη Δυτική Αττική και άνοιξε μετά από πολλές προσπάθειες πριν από περίπου εννέα χρόνια.

Κλείσιμο
Η ΠΟΕΔΗΝ χαρακτηρίζει «ρουσφετολογική» τη συγκεκριμένη μετακίνηση, λέγοντας μάλιστα πως «μπαίνουν πάνω από τη ζωή των παιδιών τα ρουσφέτια», και υπενθυμίζει τις αιτιάσεις για την παράνομη σύνθεση της Επιτροπής που αξιολόγησε τους υποψηφίους για το ΣΕΥΥΠ.

Σε αυτήν την Επιτροπή που είχε οριστεί από τον υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΣΕΥΥΠ, κ. Σταύρος Ευαγγελάτος, η διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ, κυρία Όλγα Ιορδανίδου και ο διοικητής των νοσοκομείων «Ερυθρός Σταυρός» και Γενικό Κρατικό Νίκαιας, κ. Ευθύμης Γεωργόπουλος. Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες η ΠΟΕΔΗΝ είχε αποκαλύψει πως η κυρία Ιορδανίδου ως διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ ενέκρινε το αίτημα της…ίδιας ως γιατρού με οργανική θέση στο Θριάσιο να μετακινηθεί μόλις λήξει η θητεία της στην ΥΠΕ, σε προσωποπαγή συνιστώμενη θέση στον Ερυθρό Σταυρό.

Διαβάστε ΕΔΩ την απόφαση για τις αποσπάσεις υπαλλήλων στο ΣΕΥΥΠ. 

«Επιδημία» μετατάξεων, αποσπάσεων, μετακινήσεων

«Τις τελευταίες ημέρες το υπουργείο Υγείας κατάντησε Γραφείο Εξυπηρέτησης Ρουσφετιών ΣΥΡΙΖΑ. Μετατάξεις υπαλλήλων Νοσοκομείων προς τις Κεντρικές Υπηρεσίες των Υγειονομικών Περιφερειών, μετακινήσεις, αποσπάσεις προς άγραν ψήφων και μάλιστα μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών είναι συνεχείς» αναφέρει η Ομοσπονδία.

Επιπλέον, καταγγέλλει παρανομίες και στην τυπική διαδικασία, καθώς διαπιστώνει πως αναρτώνται στη Διαύγεια μετατάξεις, προσλήψεις, μετακινήσεις, αποσπάσεις, αλλά με αριθμούς πρωτοκόλλου προγενέστερους από εκείνους που έχουν γραφτεί στη Διαύγεια και γενικώς με αποκλίσεις των αριθμών πρωτοκόλλου στα επίσημα έγγραφα.

Αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ ενδεικτικά 12 μετατάξεις υπαλλήλων, και νοσηλευτικών και διοικητικών υπηρεσιών, από Νοσοκομεία προς την Κεντρική Υπηρεσία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας με ημερομηνία 10/6/2019 στη Διαύγεια καθώς και μετατάξεις με ημερομηνία 10/6/2019 (Διαύγεια 11/6/2019 και 12/6/2019).

Διαβάστε τις αποφάσεις για τις οποίες η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει αποκλίσεις στους αριθμούς πρωτοκόλλου  ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης