Τα αριστερά στελέχη του ΕΣΥ έχουν «ευγενείς» φιλοδοξίες για την επομένη των εκλογών

esy

Στελέχη και αξιωματούχοι της κυβέρνησης αξιοποιούν το... «βαρύ ηθικό πλεονέκτημα»  – Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ και η διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ έχουν ήδη φροντίσει να μην μείνουν αναξιοποίητοι σε περίπτωση αλλαγής κυβέρνησης

Το επαγγελματικό τους βήμα για την επομένη των εκλογών έχουν σχεδιάσει όπως αποδεικνύεται τις τελευταίες ημέρες στελέχη και αξιωματούχοι της κυβέρνησης, τόσο για τους ίδιους όσο και για συνεργάτες τους. Από τον χώρο της υγείας οι περιπτώσεις του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ και της διοικήτριας της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) -αμφότεροι γιατροί- είναι χαρακτηριστικές για τον τρόπο που υλοποιείται το επαγγελματικό βόλεμα περιβεβλημένο από αριστερή ιδεολογία και... βαρύ ηθικό πλεονέκτημα.

Από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ και μετά «Ράμπο» της Υγείας

Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε ανανεωθεί η θητεία του αντιπροέδρου , κ. Παναγιώτη Γεωργακόπουλου στον ΕΟΠΥΥ για άλλα τρία χρόνια. Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ είναι γιατρός με οργανική θέση στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» Πάτρας. Όμως, όπως «αποκάλυψε» η υπουργική απόφαση της περασμένης εβδομάδας ο κ. Γεωργακόπουλος έχει φροντίσει να εξασφαλίσει επαγγελματικά τον εαυτό του και μετά την πιθανή πρόωρη λήξη της θητείας του όπως π.χ. λόγω εκλογών και αλλαγής της κυβέρνησης, και να έχει επιλογές, π.χ. να μην είναι μονόδρομος η επιστροφή στο νοσοκομείο.

Θεωρώντας προφανώς ότι έχει προσφέρει τα μάλα στον ΕΟΠΥΥ αποφάσισε να υπηρετήσει και από άλλο μετερίζι στον χώρο της υγείας, συγκεκριμένα ως «Ράμπο» στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας (ΣΕΥΥΠ) για τρία χρόνια. Συμμετείχε λοιπόν στον σχετικό διαγωνισμό που προκήρυξε το υπουργείο Υγείας με τον οποίο αναζητούσε από την υπάρχουσα δεξαμενή του δημόσιου τομέα υπάλληλους με πτυχία Πανεπιστημίου για να στελεχώσουν, με τριετή απόσπαση από τις οργανικές θέσεις τους, το ΣΕΥΥΠ.

Η τριμελής επιτροπή που αξιολόγησε τον γιατρό κ. Γεωργακόπουλο αποτελούνταν από τον επικεφαλής του ΣΕΥΥΠ, κ. Σταύρο Ευαγγελάτο και δύο κομματικούς «παλιούς» φίλους του κ. Γεωργακόπουλου, τον διοικητή των νοσοκομείων «Ερυθρός Σταυρός» και Γενικό Κρατικό Νίκαιας, κ. Ευθύμη Γεωργόπουλο και την διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ, κυρία Όλγα Ιορδανίδου.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ βρέθηκε στην 1η θέση στη σχετική κατάταξη με τους πρώτους 43 επιτυχόντες που δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας. Ως 1ος στην κατάταξη των επιτυχόντων Επιθεωρητών Υγείας ο κ. Γεωργακόπουλος μπορεί να επιλέξει αν θα καλύψει τη θέση ή όχι. Το χρονικό περιθώριο για την επιλογή του είναι δέκα ημέρες από τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης, δηλαδή το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Τρίτη.

Από το Θριάσιο στη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ και μετά σε προσωπαγή θέση στον Ερυθρό Σταυρό

Με προσεκτικές κινήσεις ετοίμασε το επαγγελματικό της βήμα στο ΕΣΥ, για την επόμενη των εκλογών που δεν θα είχε την «ομπρέλα» της Αριστοτέλους και ιδίως του καλού της φίλου, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Παύλου Πολάκη, και η διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ κυρία Όλγα Ιορδανίδου.

Με μία απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός, και η οποία μόνο ερωτηματικά γεννά για τον (προεκλογικό) χρόνο δημοσίευσής της, η διοικήτρια και γιατρός μετατάσσεται από το Θριάσιο όπου είναι η οργανική της θέση, στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», και μάλιστα σε συνιστώμενη ειδικά για αυτή προσωρινή προσωποπαγή θέση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).

Συγκεκριμένα, η κυρία Ιορδανίδου ως γιατρός στο Θριάσιο ζήτησε μετάταξη και ταυτόχρονα ως επικεφαλής της 2ης ΥΠΕ κλήθηκε να εγκρίνει τη μετάταξή της!

Με ανακοίνωσή της η κυρία Ιορδανίδου δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να παραδεχθεί τη μετάταξή της – υπεραμυνόμενη μάλιστα τη νομιμότητα του αιτήματός της- και διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τη θέση της, ακολουθώντας την πεπατημένη του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ.

Διευκρινίζει μάλιστα ότι η μετάταξή της θα ξεκινήσει να ισχύει τον Μάρτιο του 2020. Το ότι φρόντισε να αξιοποιήσει την παρούσα συγκυρία και κομματικά πρόσωπα – κλειδιά στο ΕΣΥ, όπως ο διοικητής κ. Ευθύμιος Γεωργόπουλος με τον οποίο έκριναν τους υποψηφίους Επιθεωρητές Υγείας, για να αποκτήσει την προσωποπαγή θέση στον «Ερυθρό Σταυρό» είναι προφανώς ήσσονος σημασίας λεπτομέρειες για την κυρία Ιορδανίδου – γνωστή επίσης και για τον πλαστογράφο διοικητή του Γενικού Κρατικού Νίκαιας ο οποίος ήταν δική της επιλογή.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Παναγιώτης Γεωργακόπουλος

Αγαπητή κ. Καρλαστήρα διάβασα με καθυστέρηση, ομολογώ, το κείμενό σας, από 10.06.2019, για το επαγγελματικό ...μέλλον μου και μου προκάλεσαν θυμηδία τα αναφερόμενα σε αυτό επειδή ουδέποτε (σας) είχα εκφράσει την επιδίωξη να ''μεταβώ'' από τον ΕΟΠΥΥ στο ΣΕΥΥΠ. Αντιλαμβάνομαι πως το ρεπορτάζ σας στηρίχθηκε μόνο στην ΥΑ του Α. Ξανθού αλλά -και ως παλιός δημοσιογράφος- διαπιστώνω πως ΔΕΝ κάνατε τον κόπο να με ρωτήσετε αν θα αποδεχθώ την απόφαση, παρά κάνατε σχόλια σε βάρος μου που με θίγουν ασφαλώς αλλά και μου προξενούν θυμηδία όπως σας ανέφερα εξ αρχής. Επιτρέψτε μου, από την θέση του γιατρού ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών όπου επέστρεψα μετά την παραίτησή μου από την θέση αντιπροέδρου ΕΟΠΥΥ, να σας δώσω μιά συμβουλή και ως πρώην δημοσιογράφος και ως πρώην αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ: Καλό για σας θα είναι να μην εμπιστεύεστε πάντοτε, όσα έγγραφα ή πληροφορίες σας δίνουν οι πληροφοριοδότες σας στον συγκεκριμένο όροφο του ΕΟΠΥΥ όπου στεγάζονται και σεις επισκέπτεστε...Δεν αποτελούν στοιχεία σοβαρού ρεπορτάζ... Βέβαια, την συμβουλή μου την αφήνω στην κρίση σας ΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Πνευμονολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ ΜΕΘ/Γ.Ν. Πατρών

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ekav

Ο 78χρονος έχασε την ισορροπία του και έπεσε, μέσα σε χωράφια, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι και στο σώμα - Δεν μπορούσε να αντιδράσει και να κινηθεί, ώστε να καλέσει σε βοήθεια και λίγη ώρα αργότρα, κατέληξε

pirkagia_kerkitra

Στο σπίτι βρίσκονταν τα τρία μέλη οικογένειας - Περιπετειώδης απεγκλωβισμός του πατέρα, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση - Η μητέρα πήδηξε με το παιδί της από μπαλκόνι - Δείτε βίντεο

seismos_italy

Στα 4 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικα των Τρικάλων το επίκεντρο - Έγινε αίσθητος στην πόλη και στα γύρω χωριά

zambia_main

Η βράβευση της σπουδαίας Ελληνίδας για την προσφορά της στον απόδημο ελληνισμό και την Ορθοδοξία, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της παρουσίασης του ιεραποστολικού έργου της Μητρόπολης Ζάμπιας