Διαρρήκτες - «αίλουροι» στα χέρια της αστυνομίας

Διαρρήκτες - «αίλουροι» στα χέρια της αστυνομίας

Οι κακοποιοί σκαρφάλωναν στα μπαλκόνια διαμερισμάτων κυρίως στα νότια προάστια και ξάφριζαν ό,τι έβρισκαν, κατά προτίμηση κοσμήματα

diarriktes_Art
Η δράση της σκληρής ομάδας των “ποντικών” που τρύπωναν σε σπίτια της Αττικής και εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών αποτυπώνεται μέσα από τα φωτογραφικά καρέ και τη δικογραφία που παρουσιάζει το protothema.gr. Η εγκληματική ομάδα που κατάφεραν να ξεδοντιάσουν την προηγούμενη εβδομάδα οι αστυνομικοί διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές σε διαμερίσματα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, καθώς και ληστείες σε βάρος ανηλίκων. Ανάμεσα στα θύματα και γνωστή δημοσιογράφος από της οποίας την οικία στον Βύρωνα αφαίρεσαν κοσμήματα.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών μετά από επιχείρηση στα Άνω Λιόσια, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και της Ο.Π.Κ.Ε, πέρασαν χειροπέδες σε τρεις Έλληνες ηλικίας 37, 21 και 20 ετών ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται 11 συνεργοί τους.

ailouroi2

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό, η σπείρα ξεκίνησε τη δράση της πριν από περίπου έξι μήνες. Αφού έβαζαν στο μάτι τα διαμερίσματα κυρίως του 1ου ορόφου, στη συνέχεια γλιστρούσαν μέσα από τις μπαλκονόπορτες και τα άδειαζαν. Μάλιστα όπως αναφέρεται χρησιμοποιούσαν “μοναδικό μοτίβο θραύση μπαλκονόπορτας διαμερίσματος πρώτου ορόφου με με προηγηθείσα αναρρίχηση στα μπαλκόνια των διαμερισμάτων”. Όπως δε, προκύπτει από τη δικογραφία αυτό που κυρίως έψαχναν στα διαμερίσματα ήταν κοσμήματα όπως έγινε στην περίπτωση της δημοσιογράφου στις 18 Φεβρουαρίου όπου στο χρονικό διάστημα μεταξύ 16:00 και 22:00 παραβίασαν την μπαλκονόπορτα του διαμερίσματος του 1ου ορόφου στον Βύρωνα και αφαίρεσαν πλήθος κοσμημάτων.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν δεκατρείς περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών, και μία ληστεία ενώ αξίζει να τονισθεί ότι οι δράστες διέπρατταν ληστείες σε βάρος ανηλίκων, από τους οποίους με την απειλή μαχαιριών, αφαιρούσαν κινητά τηλέφωνα, χρήματα και άλλα αντικείμενα.
Κλείσιμο
ailouroi1

Οι συνήγοροι δύο εκ των κατηγορουμένων Ιωάννης Γλύκας και Παναγιώτης Μαριόλης μιλώντας στο protothema.gr τόνισαν πως “Ελλείπουν από τη δικογραφία όλα εκείνα τα κρίσιμα στοιχεία, τα οποία θα ήταν ικανά να καταδείξουν την αυτουργική ή έστω συμμετοχική δράση των εντολέων μας. Αντιθέτως οι σε βάρος τους αποδιδόμενες κατηγορίες εδράζονται σε μαχητές εκτιμήσεις της διωκτικής αρχής, οι οποίες και δε δύνανται να αποτελέσουν επιβαρυντικό στοιχείο γι' αυτούς.
glikas
Ο δικηγόρος Γιάννης Γλύκας


Αισιοδοξούμε ότι οι ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές θα διαγνώσουν την έλλειψη αποδεικτικού υλικού ή έστω και των ελάχιστων εδείξεων εμπλοκής τους και οι εντολείς μας θα αφεθούν ελεύθεροι κατόπιν της απολογίας τους”.

mariolis
Ο δικηγόρος Παναγιώτης Μαριόλης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης