Ακιντζί προς ΗΠΑ: Να μην αρθεί το εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κύπρο

Ακιντζί προς ΗΠΑ: Να μην αρθεί το εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κύπρο

Σε περίπτωση άρσης του εμπάργκο πώλησης όπλων, αυτό θα επηρεάσει αρνητικά τις προσπάθειες ειρήνης στην Κύπρο, προειδοποιεί τις ΗΠΑ ο Τουρκοκύπριος ηγέτης

akintzi-exo
Τα επιχειρήματα γιατί δεν πρέπει να αρθεί το εμπάργκο πώλησης στην «ελληνοκυπριακή πλευρά», εξήγησε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί στον βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, Μάθιου Πάλμερ, σύμφωνα με γραπτή δήλωση του εκπροσώπου της προεδρίας του ψευδοκράτους Μπαρίς Μπουρτζιού.

Η συνάντηση Ακιντζί – Πάλμερ έγινε σήμερα το πρωί και όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός του και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε στον Αμερικανό αξιωματούχο ότι σε περίπτωση άρσης του εμπάργκο πώλησης όπλων, αυτό θα επηρεάσει αρνητικά τις προσπάθειες ειρήνης στην Κύπρο. Του μετέφερε επίσης τις απόψεις της τουρκοκυπριακής πλευράς για το θέμα του φυσικού αερίου.

Ο κ. Ακιντζί είπε στον κ. Πάλμερ πως η ελληνοκυπριακή πλευρά απορρίπτει συνεχώς την πρόταση για την δημιουργία μιας κοινής επιτροπής για το θέμα του φυσικού αερίου και συνεχίζει τις μονομερείς της ενέργειες, όπως υποστήριξε. Δεν απέμεινε, συνέχισε, επιλογή στην τουρκοκυπριακή πλευρά από του να προβεί σε παρόμοιες ενέργειες.

Σύμφωνα πάντα με την γραπτή δήλωση Μπουρτζιού, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης εξήγησε λεπτομερώς στον κ. Πάλμερ τους λόγους του σημερινού αδιεξόδου στο Κυπριακό και υποστήριξε ότι οι όροι αναφοράς της ειδικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ δεν μπόρεσαν ακόμα να ολοκληρωθούν ειδικά λόγω του ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά στο θέμα της πολιτικής ισότητας έχει υποχωρήσει από συμφωνίες που είχαν γίνει στο παρελθόν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης