Πανελλαδικές 2019: Διαβάστε τις απαντήσεις στο θέμα της Έκθεσης

panellinies_apadiseis_art2

Πανελλαδικές 2019:  Δείτε τις απαντήσεις στα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας - Έκθεσης

Η αυλαία των Πανελλαδικών 2019 άνοιξε σήμερα για τα Γενικά Λύκεια και τους υποψηφίους με το μάθημα της  Νέας Ελληνικής Γλώσσας.

Την ενότητα Δημοκρατία και νέοι-Πολιτικοί και νέοι αφορούσε το θέμα στο οποίο κλήθηκαν να απαντήσουν και με το οποίο έκαναν πρεμιέρα για τις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις.

Συγκεκριμένα το απόσπασμα το οποίο δόθηκε στους υποψηφίους είχε τίτλο «Επίκληση των αξιών της δημοκρατίας» και επιλέχθηκε από το βιβλίο «Το μέλλον της Δημοκρατίας» του Norberto Bobbio.

Οι υποψήφιοι κλήθηκαν, επίσης, να αναπτύξουν σε ένα άρθρο 500-600 λέξεων τις θέσεις τους για το θέμα:

«Για να διατηρούν τις βασικές τους αρχές, οι σύγχρονες δημοκρατίες βασίζονται στη δράση των ενεργών πολιτών».

Δείτε τα θέματα ΕΔΩ

Διαβάστε τις απαντήσεις ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Α.Σ.Δ.

Χαρακτηριστικό κάθε ολοκληρωτικού καθεστώτος είναι η εμμονή του να διατυμπανίζει την δημοκρατικότητά του.

Ωραίο θέμα, χωρίς δυσκολίες

Ωραίο θέμα και επίκαιρο. Αξίζει και μόνο για το χρόνο που απαιτήθηκε να σκεφτούν οι μαθητές γύρω από το θέμα της Δημοκρατίας. Μακάρι και οι καθηγητές (οι ιθύνοντες γενικότερα) να εφαρμόσουν τις καλύτερες από τις ιδέες για την καλλιέργεια δημοκρατικής συνείδησης στους μαθητές. Γιατί το σχολείο πρέπει να διαμορφώνει και ενεργούς πολίτες, όχι μόνο να διοχετεύει γνώσεις.

Ματ

Καλή επιτυχία στο μελλον της Ελλάδος. Το θέμα μοιάζει με αναλυτικη δημοσκόπηση από το οποίο μπορούν να αντλήσουν χρήσιμες πληροφορίες για το πώς έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ τα ποσοστά που περίμενε από τους νέους.

Πέσανε

παλούκια...

Γεώργιος

Δημοκρατία;;; Μάλιστα...Και η τραγική ειρωνεία, το παρόν άρθρο δίπλα στις "ομορφιές" της "δημοκρατικής" μας κυβέρνησης...Το θέμα βατό...Το θέμα το έχουν "διδαχθεί" τα παιδιά μας...Πώς όμως; Από τα βιβλία φυσικά...Μόνο από τα βιβλία...Σαν παραμύθι, σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας...Γιατί στην πραγματικότητα, Δημοκρατία δεν έχουν διδαχθεί και πολύ φοβάμαι ότι δεν θα διδαχθούν ποτέ στην πατρίδα που την γέννησε...Δέκα χρόνια πριν, όταν και ξεκίνησε η κρίση, τα παιδιά αυτά ήταν στην τρυφερή ηλικία των 8 ετών...Αυτά τα παιδιά, δηλαδή, ανδρώθηκαν μέσα στην κρίση και στην "Δημοκρατία" τους...Στην ληστρική υπερφορολόγηση, στις απίστευτες περικοπές, στην ανεργία των γονιών τους, στην πείνα, στα "όχι" που γίνονται "ναι" και το αντίστροφο, στα δίχως αιδώ ψέμματα, στον φασισμό τους γενικά...Δημοκρατία - Κουρελού ζήσανε και ζούνε αυτά τα παιδιά...Καλή επιτυχία στην συνέχεια για τα παιδιά αυτά...Να είναι πάντα δυνατά...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

euaggelismos

Σύμφωνα με την καταγγελία, συγγενής ασθενους θεώρησε πως ο εφημερεύων γιατρός  του Ε’ Παθολογικού Τμήματος απουσίαζε και  κάλεσε δύο αστυνομικούς να τον «ψάξουν»  - Ο γιατρός βρισκόταν κανονικά στη θέση του, σύμφωνα το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου

8
elikoptero4

Επτά μεγάλες γεννήτριες πολύ μεγάλης ισχύος μεταφέρονται στον Πόρο για να υπάρξει ρεύμα κατά τη διάρκεια της νύχτας – Τα συνεργεία θα εργαστούν όλο το βράδυ για να επανέλθει το πρωί κανονικά το ρεύμα

oddy

Όσοι βρίσκονται στο νομό Θεσσαλίας για διακοπές ή μένουν εκεί καλό θα είναι να δουν την δημοπρασία που θα πραγματοποιήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στις 28 Αυγούστου η οποία περιλαμβάνει αρκετές ευκαιρίες σε άκρως δελεαστικές τιμές.

internet-addicted

Ολοκληρώνεται την Τετάρτη 21/8 η δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο νόμου για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Ανάμεσα στα σημαντικά άρθρα του νόμου (86 στο σύνολό τους) και στις αιτιολογικές εκθέσεις, ξεχωρίζει ο ηλικιακός προσδιορισμός του ανήλικου,