Ηλικιωμένη παγίδευσε τον επίδοξο απατεώνα στη Λιβαδειά

Ηλικιωμένη παγίδευσε τον επίδοξο απατεώνα στη Λιβαδειά

Του έκλεισε ραντεβού με προσημειωμένα χαρτονομίσματα και συνελήφθη από την αστυνομία

syllipsi-xeiropedes
Καλά διαβασμένη, αλλά και πολύ ψύχραιμη, αποδείχθηκε μια ηλικιωμένη κάτοικος της Λιβαδειάς, όταν δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από άγνωστο που είπε ότι το παιδί της είχε προκαλέσει το τροχαίο και χρειαζόταν 5.000 ευρώ για να αποφύγει τις συνέπειες. Έτσι, έκλεiσε ραντεβού, δήθεν για να παραδώσει τα χρήματα, αλλά ενημέρωσε αστυνομικούς της Ασφαλείας.

Στο σημείο συνάντησης εμφανίστηκε για να παραλάβει τα χρήματα ένας 61χρονος αλλοδαπός, μέλος της σπείρας των απατεώνων που, μόνο μέσα σε λίγες ώρες το πρωί και το μεσημέρι της Τετάρτης, είχαν προσπαθήσει να εξαπατήσουν τουλάχιστον έξι πολίτες σε διάφορες περιοχές της Λιβαδειάς! Ωστόσο, κανείς δεν «τσίμπησε» το δόλωμα. Μόλις παρέλαβε τα προσημειώμενα χρήματα, συνελήφθη.

Στην κατοχή του 61χρονου, που παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς κατηγορούμενος για απόπειρες απάτης κατά συρροή, βρέθηκε ένα κινητό για το οποίο ζητήθηκε άρση απορρήτου επικοινωνιών, ώστε να εντοπιστούν οι συνεργοί του αλλά και τυχόν άλλα θύματα. Όπως διαπιστώθηκε, τα μέλη της σπείρας, πότε ένας άνδρας και πότε μια γυναίκα, τηλεφωνούσαν σε ανυποψίαστους ηλικιωμένους, προσποιούνταν ότι είναι τα παιδιά τους που δήθεν είχαν εμπλακεί σε τροχαία ή ότι είναι γιατροί νοσοκομείων όπου τάχα μεταφέρθηκαν τραυματισμένα και απαιτούσαν διάφορα ποσά για την αποκατάσταση των τραυμάτων τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης