Διπλώματα οδήγησης: Τροπολογία Σπίρτζη για τους οδηγούς άνω των 74 ετών

botiliarisma_siggrou

Παρατείνεται η ισχύς των διπλωμάτων  έως την ημερομηνία επανεξέτασης των οδηγών

Τροπολογία με την οποία παρατείνεται η ισχύς των διπλωμάτων οδήγησης των άνω των 74 ετών οδηγών μέχρι την ημερομηνία της επανεξέτασής τους, κατέθεσε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην τροπολογία, «η ισχύς της άδειας οδήγησης κατόχων, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 74 ετών και υποβάλλουν, από την 1η Απριλίου 2019 έως και την 31η Ιουλίου 2019, στις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ανανέωσή της, παρατείνεται έως την ημερομηνία προγραμματισμού της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς».

Η ημερομηνία αυτή δεν δύναται να απέχει περισσότερο από πέντε (5) μήνες από την ημερομηνία υποβολής της αιτήσεως για ανανέωση της άδειας. Για την ως άνω παράταση ισχύος χορηγείται βεβαίωση από την αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Οι κάτοχοι άδειας οδήγησης οι οποίοι επιτυγχάνουν σε διενεργηθείσα έως και την 31η Δεκεμβρίου 2019 δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς για την ανανέωση της άδειας τους, δύνανται να απευθύνονται στην οικεία Υπηρεσία Μεταφορών & Επικοινωνιών προκειμένου να τους χορηγείται βεβαίωση, με την οποία τους παρέχεται το δικαίωμα οδήγησης (οχημάτων αντίστοιχης κατηγορίας), εντός της ελληνικής επικράτειας έως και την ημερομηνία παραλαβής του νέου εντύπου άδειας οδήγησης.

Δείτε εδώ όλη την τροπολογία

ΣΧΟΛΙΑ (8)

ΚΙ ΟΜΩΣ

ΟΙ 20ΡΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 80ΑΡΗΔΕΣ ΟΔΗΓΟΥΣ

Δημητράκης

Είναι ολοφάνερο...Πάνε να εκμαυλίσουν τα γερόντια οδηγούς...Γεροοδηγοί ανά την Ελλάδα,μη τσιμπάτε...

Ελλάς 2019

Στα 18 μαθαίνεις ότι μπορείς να πάρεις δίπλωμα οδήγησης κατόπιν πληρωμής. Στα 74 μαθαίνεις ότι στην ζούλα θα μπορείς να οδηγείς χωρίς όριο μέχρι να πεθάνεις. Τελικά όσοι λίγοι έχουν απομείνει στην χώρα αυτή δεν πρέπει να μεμψιμοιρούν για τίποτα. Είναι και οι ίδιοι μέρος του προβλήματος

Ελληναρες Σπιρτζοβλαμενοι

Ανοιξτε τα ματια σας, καθαριστε τα απο τις τσιμπλες και παρτε την στατιστικη της αστυνομιας και δειτε ποιοι προκαλουν τα δυστυχηματα με τι μεταφορικο μεσο και ποσο χρονων ειναι.

Casino

Βάλτε τώρα που γυρίζει χα,χα,χα, χα, σούργελα.

μ.δ

ρε βοιδι οι τροχονομοι δε θεωρουν αδειες οδηγησης

Υποψήφιος νεκρος

Άστους να μας σκοτώσουν αφού ψηφίσουν Σύριζα! !!

θανασης

ο παππους μου στο χωριο ειναι 91 και οδηγαει ακομα στη μουφα...να ναι καλα ο ξαδερφος που ναι τροχονομος και καθαριζει για παρτι του

αρα ο ξαδερφος σου

ειναι μερος του προβληματος

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης