Θεσσαλονίκη: Παράσταση διαμαρτυρίας φοιτητών σε εκδήλωση για τις πρυτανικές εκλογές

Θεσσαλονίκη: Παράσταση διαμαρτυρίας φοιτητών σε εκδήλωση για τις πρυτανικές εκλογές

Φοιτητές ανήρτησαν πανό στη διάρκεια συζήτησης μεταξύ των υποψηφίων πρυτάνεων  στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

diamartiriaapth
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν φοιτητές στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στον χώρο γινόταν εκδήλωση του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού ΑΠΘ και του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΑΠΘ για τις εκλογές του Πρυτανικού Συμβουλίου.

Οι φοιτητές εισήλθαν κρατώντας πανό και ενώ η συζήτηση των υποψηφίων πρυτάνεων ήταν σε εξέλιξη.

Σημειώνεται πως οι διαμαρτυρόμενοι δεν διέκοψαν την εκδήλωση και παρέμειναν στον χώρο κρατώντας αναρτημένο το πανό τους.
Thestival.gr Διαμαρτυρία Φοιτητές


Κλείσιμο
Μάλιστα κατόπιν συνεννόησης υπήρξε τοποθέτηση εκπροσώπου των φοιτητών καθώς και ερώτηση προς τους υποψήφιους πρυτάνεις.

Οι φοιτητές έκαναν λόγο για αποκλεισμό τους από τις Συγκλήτους κατήγγειλαν βία από πλευράς των πρυτανικών αρχών και χαρακτήρισαν κατάπτυστη την ανακοίνωσή που εξέδωσαν για το περιστατικό της περασμένης Τρίτης.

Μάλιστα οι υποψήφιοι πρυτάνεις κλήθηκαν από τους φοιτητές να τοποθετήθουν σχετικά με τα παραπάνω.

Ο πρόεδρος του τμήματος Κτηνιατρικής και υποψήφιος πρύτανης, Νίκος Παπαϊωάννου, είπε πως όλες οι απόψεις είναι σεβαστές και τόνισε πως οι νόμοι είτε μας αρέσουν είτε όχι πρέπει να γίνονται σεβαστοί.

Σημείωσε επίσης πως οποίος επιχειρεί να καταλύσει ή να δημιουργήσει πρόβλημα σε νόμιμα εκλεγμένα όργανα του πανεπιστημίου, λειτουργεί αντιδημοκρατικά «Υπάρχουν δημοκρατικές διαδικασίες να ανταλλάξουμε απόψεις» σημείωσε.

Αναφερόμενος στο περιστατικό της Τρίτης όπου καθηγητής γρονθοκόπησε φοιτητή τόνισε πως ο ίδιος καταδικάζει τη βία από όποιον και αν προέρχεται και σημείωσε πως επειδή δεν ήταν παρών δεν μπορεί να γνωριστεί τι ακριβώς συνέβη.

Από την πλευρά του ο νυν αντιπρύτανης και υποψήφιος πρύτανης, Θεόδωρος Λαόπουλος ανέφερε πως ο ίδιος καλύπτεται πλήρως από την ανακοίνωση της πρυτανείας και δήλωσε πως κατά τον ίδιο, η αλήθεια είναι αυτή που περιγράφουν οι πρυτανικές αρχές στην ανακοίνωσή τους.

Έκανε μάλιστα λόγο για μειοψηφικές ομάδες φοιτητών που καταφεύγει στη βία γιατί δεν έχει ποτέ επιπτώσεις και κάλεσε το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας να τοποθετηθεί και να απομονώσει τα άτομα αυτά.

Η τοποθέτηση του κ. Λαόπουλου προκάλεσε αντιδράσεις από πλευράς φοιτητών οι οποίοι φώναξαν συνθήματα και αποχώρησαν από την εκδήλωση.

ΠΗΓΗ: thestival.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης