Εξαπάτησαν εννέα επιχειρήσεις με τηλεφωνικές παραγγελίες

Εξαπάτησαν εννέα επιχειρήσεις με τηλεφωνικές παραγγελίες

 Έκαναν παραγγελίες προϊόντων μεγάλης αξίας δηλώνοντας ψεύτικα στοιχεία

apati
Εμπορεύματα μεγάλης αξίας έβαλε στο χέρι μια καλά οργανωμένη σπείρα απατεώνων που κατάφεραν μέσα σε δυόμισι μήνες να εξαπατήσουν τουλάχιστον εννέα  επιχειρήσεις στην Πελοπόννησο και την Αττική, με παραγγελίες προϊόντων μεγάλης αξίας που έκαναν τηλεφωνικά δηλώνοντας ψεύτικα στοιχεία.

Οι δράστες έπειθαν τους επιχειρηματίες να τους στείλουν τα είδη που διέθεταν και τους έστλεναν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τις αποδείξεις ότι κατέθεσαν σε τράπεζες το αντίτιμο, οι οποίες όμως αποδεικνύονταν πλαστές όταν οι έμποροι πήγαιναν να εισπράξουν τα ποσά. Με τον τρόπο αυτό, η σπείρα οικειοποιήθηκε εμπορεύματα αξίας άνω των 33.000 ευρώ, τα οποία στη συνέχεια διέθετε προς πώληση αποκομίζοντας καθαρό κέρδος.

Από τις 6 Μαρτίου ως την περασμένη Δευτέρα, οι απατεώνες -που ο ακριβής αριθμός τους παραμένει αδιειυκρίνιστος- εξαπάτησαν εννέα επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, στο Άστρος Αρκαδίας και στη Νίκαια Αττικής.

Οι υποθέσεις αυτές εξιχνιάστηκαν μετά από έρευνα της Ασφαλείας Ναυπλίου και Άργους- Μυκηνών, από την οποία ταυτοποιήθηκαν τέσσερις δράστες ηλικίας 36 ως 49 χρόνων. Μόνο ο 49χρονος συνελήφθη, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για παρόμοιες απάτες και σε βάρος όλων και των άγνωστων συνεργών τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και απάτη σε βαθμό κακουργήματος, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης