Καιρός: Αφρικανική σκόνη μέχρι την Παρασκευή, αίθριος καιρός την Κυριακή των εκλογών

Καιρός: Αφρικανική σκόνη μέχρι την Παρασκευή, αίθριος καιρός την Κυριακή των εκλογών

Από το βράδυ της Κυριακής θα αναπτυχθούν νεφώσεις σε ορισμένες περιοχές της χώρας - Περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας από Δευτέρα - Αραιές νεφώσεις η πρόβλεψη για σήμερα

sun_elections
Με αίθριο καιρό και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να διεξαχθεί η διαδικασία των εκλογών την Κυριακή.

Σύμφωνα με τα μοντέλα του καιρού που έχουν αυτή τη στιγμή στη διάθεσή τους οι μετεωρολόγοι, ο καιρός θα είναι καλός την Κυριακή και μόνο από το βράδυ θα αναπτυχθούν νεφώσεις σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Η πρόγνωση για σήμερα

Για σήμερα Τετάρτη, περιμένουμε αραιές νεφώσεις, βαθμιαία πυκνότερες με πιθανότητα τοπικών ασθενών βροχών στα κεντρικά και νότια. Παράλληλα, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, με αυξημένες συγκεντρώσεις στα νότια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 17 έως 27 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 9 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο έως τους 27 βαθμούς Κελσίου), 20 έως 26 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 28 βαθμούς στην Κρήτη, 18 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 30 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο μέτριοι 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και τοπικά στο Νότιο Ιόνιο μέτριοι 5 μποφόρ.

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Κλείσιμο
Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η παρουσία της αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα νότια τμήματα, ενώ μείωση των συγκεντρώσεων της σκόνης αναμένεται από το πρωί της Παρασκευής, με την επικράτηση ενισχυμένων βορειοδυτικών ανέμων.

Ο καιρός μέχρι και τη Δευτέρα

Πιο αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ έως και τη Δευτέρα:

ΠΕΜΠΤΗ 23-05-2019

Στην κεντρική και νότια χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ
και στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24-05-2019

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες, με
βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν
νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25-05-2019

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να
εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 26-05-2019

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Από το βράδυ στα
δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΥΤΕΡΑ 27-05-2019

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης