Κρήτη: Ο 16χρονος προσπαθούσε να αλλάξει τη λάμπα του φωτιστικού του όταν έπαθε ηλεκτροπληξία

Κρήτη: Ο 16χρονος προσπαθούσε να αλλάξει τη λάμπα του φωτιστικού του όταν έπαθε ηλεκτροπληξία

Οι εγκαταστάσεις του σπιτιού ήταν παλιές και ίσως προβληματικές, λένε ειδικοί - Επί τόπου ειδικός πραγματογνώμονας

lamp-electric-shock
Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κεραυνοβολήθηκε από το ηλεκτρικό ρεύμα ο άτυχος Φίλιππος Βουζουνεράκης το μεσημέρι της Κυριακής.

Αυτοψία στον χώρο όπου βρισκόταν ο 16χρονος μαθητής πρόκειται να πραγματοποιήσει ειδικός πραγματογνώμονας, που αναμένεται να οριστεί από τις αρχές, ούτως ώστε να υπάρξει πόρισμα που θα αποσαφηνίζει τις αιτίες που προκάλεσαν τον θάνατο του εφήβου.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε αργά το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής στην περιοχή της Θερίσου, όταν ο αδικοχαμένος Φίλιππος επιχείρησε να αλλάξει τη λάμπα του φωτιστικού στο δωμάτιο όπου βρισκόταν. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας αυτής, το σώμα του διαπέρασε ηλεκτρικό ρεύμα με αποτέλεσμα ο 16χρονος να υποστεί καρδιακή ανακοπή.

Παρά τις προσπάθειες διασωστών και γιατρών, ο έφηβος δεν τα κατάφερε, και «έφυγε» από τη ζωή, βυθίζοντας στην οδύνη την οικογένεια και τους φίλους του.

Ο άτυχος Φίλιππος φοιτούσε στο ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου και μάλιστα στον τομέα της Ηλεκτρολογίας, όπως αναφέρουν πληροφορίες, γεγονός που σημαίνει ότι γνώριζε πώς να προστατεύσει τον εαυτό του στη διάρκεια ηλεκτρολογικών εργασιών. Ωστόσο, το σπίτι όπου βρισκόταν ο έφηβος, το πατρικό του πατέρα του, ήταν παλιό και πιθανόν η ηλεκτρολογική εγκατάσταση του κτιρίου να ήταν παλιά ή προβληματική.

Τις απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν αναμένεται να δώσει το πόρισμα της έκθεσης πραγματογνωμοσύνης που θα πραγματοποιηθεί.

Κλείσιμο
Συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές, απηύθυναν χθες σε κλίμα βαθιάς οδύνης και σπαραγμού το «τελευταίο αντίο» στον Φίλιππο, στο Θραψανό από όπου και καταγόταν.



Πηγή: Cretapost.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης