«Αχ κ. Τσίπρα εγώ σε καμάρωνα και εσύ μου έκοψες τη σύνταξη, δεν μου φτάνουνε»

«Αχ κ. Τσίπρα εγώ σε καμάρωνα και εσύ μου έκοψες τη σύνταξη, δεν μου φτάνουνε»

«Τι να σου κάνω μωρέ;», η αντίδραση του πρωθυπουργού, στον διάλογο που είχε με τον συνταξιούχο από τη Λήμνο στις αρχές Μαΐου

tsipras_ar
Η παροχή της 13ης σύνταξης από την κυβέρνηση, λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών και ενόψει των βουλευτικών εκλογών, που αναμένεται να διεξαχθούν τον Οκτώβριο, «άναψε» την πολιτική συζήτηση αναφορικά με τις περικοπές των συντάξεων κατά τα «μαύρα χρόνια» των μνημονίων, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα να χρησιμοποιούν ως μότο τη φράση «δεν κόψαμε συντάξεις».

Οι πολίτες, ωστόσο, έχουν διαφορετική άποψη, καθώς όχι μόνο μειώθηκε το εισόδημά τους με τον νόμο Κατρούγκαλου και τις υπόλοιπες παρεμβάσεις που προέκυψαν μέσα από τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με τους δανειστές, την άνοιξη του 2015, αλλά είδαν το κόστος ζωής να αυξάνεται και οι ίδιοι να περιέρχονται σε οικονομικό αδιέξοδο.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί της Λήμνου, τα... άκουσε δια ζώσης από τους κατοίκους και τους συνταξιούχους. Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το νησί του Αιγαίου στις 3 Μαΐου και όταν έγινε αντιληπτός από τον κόσμο, άνοιξε διάλογο μαζί τους.

Ένας συνταξιούχος τον πλησίασε και του είπε χαρακτηριστικά: «αχ κ. Τσίπρα εγώ σε καμάρωνα και εσύ μου έκοψες τη σύνταξη, δεν μου φτάνουνε» . Η αντίδραση του Τσίπρα ήταν η φράση... «τι να σου κάνω μωρέ;».

Προφανώς ήταν... αρκετά όσα είχε κάνει ήδη ο πρωθυπουργός, καθώς με τις πολιτικές του έκοψε τη σύνταξη του ανθρώπου και τον έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθώς δεν του αρκούν τα χρήματα για να βγάλει τον μήνα, όπως και σε πολλούς Έλληνες πολίτες.

Δείτε το στιγμιότυπο από τον διάλογο του πρωθυπουργού με τον συνταξιούχο...


Κλείσιμο
Τσίπρας στη Λήμνο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης