Αιτωλοακαρνανία: Στη Βουλή η Επιτροπή Αγώνα Ξηρομέρου κόντρα στη μονάδα βιορευστών

Αιτωλοακαρνανία: Στη Βουλή η Επιτροπή Αγώνα Ξηρομέρου κόντρα στη μονάδα βιορευστών

Ξεσηκωμός στην περιοχή προκειμένου να μην εγκατασταθεί μονάδα παραγωγής ενέργειας από βιορευστά

xiromero-5
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής αλλά και με βουλευτές για το μεγάλο θέμα με τις μονάδες εγκατάστασης βιορευστών, είχε το πρωί της Τρίτης μέλη της Επιτροπής Αγώνα των πολιτών και των τοπικών φορέων της κοινότητας Φυτειών Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας.

Η κίνηση αυτή έγινε στο πλαίσιο των ομόφωνων αποφάσεων των κατοίκων για την αδιάκοπη συνέχιση των δράσεων και ενεργειών για την ανατροπή, με κάθε τρόπο, της καταστροφικής για την περιοχή, εγκατάστασης τριών μονάδων παραγωγής ενέργειας από βιορευστά.

Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα και των συλλογικών φορέων ενημέρωσαν διεξοδικά τον κ. Πρόεδρο της Βουλής για το τεράστιο θέμα που έχει δημιουργηθεί με την αλόγιστη προσπάθεια να εγκατασταθούν οι παραπάνω μονάδες στην περιοχή μας, επισήμαναν τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει αυτή για τη ζωή, το περιβάλλον και τη γεωργική οικονομία των κατοίκων της περιοχής, αξίωσαν την αποκατάσταση της νομιμότητας και την τήρηση της αρχής της ίσης μεταχείρισης από το Υπουργείο που σε παρόμοιες περιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή ακύρωσε ή ανακάλεσε τις σχετικές αδειοδοτήσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τόνισαν την καθολική εναντίωση και αντίδραση των πολιτών και τοπικών και συλλογικών φορέων της περιοχής, καθώς και την ειλημμένη απόφασή τους να προβούν με κάθε τρόπο σε δράσεις και ενέργειες για την δικαίωσή τουςκαι ζήτησαν την άμεση και ουσιαστική παρέμβαση του κ. Προέδρου, ώστε να αποτραπεί το επιχειρούμενο έγκλημα στην περιοχή μας.

Ο κ. Πρόεδρος άκουσε με προσοχή τα επιχειρήματα των παρισταμένων και εκδήλωσε την προθυμία, εντός του θεσμικού του ρόλου, να ασκήσει την επιρροή του προς τους Υπουργούς ΥΠΕΚΑ κ.κ. Γ. Σταθάκη και Σ. Φάμελλο, για την επίλυση του θέματος.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης, ο Αντιπρόεδρος αυτής κ. Γεώργιος Βαρεμένος, ο πρώην Υπουργός και βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, η βουλευτής κ. Μαρία Τριανταφύλλου, ο πρώην Υπουργός κ. Δημήτρης Στρατούλης και ο επίσης πρώην βουλευτής κ. Ανδρέας Μακρυπίδης (από την Επιτροπή Αγώνα). Εκ μέρους των συλλογικών φορέων και της Επιτροπής Αγώνα, παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΟΠΣΥΞ κ. Δημήτριος Στεργίου, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Βελανιδιάς» κ.κ. Μάκης Στρατούλης και Πέτρος Πολύζος αντίστοιχα, ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Φυτειών κ. Ευστάθιος Μπέτσης και ο νομικός σύμβουλος κ. Ηλίας Μπέτσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης