Κοινωνικό Πλυντήριο Skip: Δύο χρόνια δράσης, 800 τόνοι καθαρά ρούχα...!

Κοινωνικό Πλυντήριο Skip: Δύο χρόνια δράσης, 800 τόνοι καθαρά ρούχα...!

Η πρωτοποριακή δομή αλληλεγγύης, η οποία παρέχει δωρεάν πλύσιμο και στέγνωμα ρούχων σε συνανθρώπους μας και ειδικότερα σε οικογένειες με παιδιά, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ακόμη και στη βασική φροντίδα της υγιεινής και καθαριότητας.

skip
Πρόσβαση στην προσωπική υγιεινή και την καθαριότητα δίνουν με τον πιο έμπρακτο τρόπο τα απορρυπαντικά ρούχων Skip. Εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια, στη φιλοσοφία της ανθρώπινης αλληλεγγύης, το Skip στέκεται στο πλευρό χιλιάδων οικογενειών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω της οικονομικής κρίσης ή πλήττονται από καταστροφικά γεγονότα όπως πυρκαγιές και πλημμύρες, προσφέροντας δωρεάν πλύσεις ρούχων σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Προσπαθώντας να αποτελέσει μέρος της λύσης, το Δεκέμβριο του 2016, το Skip εγκαινίασε το Κοινωνικό Πλυντήριο Skip το οποίο διαθέτει 5 επαγγελματικά πλυντήρια και 5 επαγγελματικά στεγνωτήρια στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας του Δήμου Αθηναίων, όπου και παρέχει τα απορρυπαντικά Skip και τα μαλακτικά Cajoline ώστε να καλύπτει τις καθημερινές μπουγάδες άπορων δικαιούχων του Δήμου Αθηναίων. Κάθε μήνα πραγματοποιεί, κατά μέσο όρο 400 και τα προσφέρει πίσω καθαρά στους συνανθρώπους μας.

Η συνδρομή του είναι ορατή και σε έκτακτες καταστάσεις κρίσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την επόμενη μέρα της πλημμύρας στη Μάνδρα και της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι έστησε μια κινητή μονάδα συγκέντρωσης των ρούχων, τα οποία έπλενε και επέστρεφε καθαρά και στεγνά στους πληγέντες μετά από 2 ημέρες.

«Η ιδέα δημιουργήθηκε από το γεγονός ότι χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη δυνατότητα να πλένουν τα ρούχα τους και τα παιδιά το δικαίωμα να παίζουν ελεύθερα χωρίς να φοβούνται να μην λερωθούν» σημειώνει η κυρία Κατερίνα Αλιφραγκή, Brand Manager του Skip. «Καθημερινά πλένουμε και στεγνώνουμε τα ρούχα των ανθρώπων που δοκιμάζονται. Δεν μπορείτε να φανταστείτε την ικανοποίηση που παίρνουμε με τις δεκάδες πλύσεις αγάπης που μπαίνουν καθημερινά» τονίζει η ίδια.

«Κοινό μέλημα στο Κοινωνικό Πλυντήριο του Skip είναι να στηρίξουμε τον βασικό πυλώνα του κοινωνικού μας ιστού, που είναι η οικογένεια. Και φαντάζεστε πόσες είναι οι οικογένειες που δεν έχουν πρόσβαση σε νερό, σε ρεύμα και υπάρχει φόβος να μπουν στο περιθώριο» επισημαίνει από την πλευρά της η κυρία Ελένη Κατσούλη, Πρόεδρος ΚΥΑΔΑ.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του έργου του Κοινωνικού Πλυντηρίου Skip από τις 19 Μάϊου, πραγματοποιείται μια πρωτότυπη κίνηση αλληλεγγύης, στην οποία όλοι μπορούν να αποτελέσουν μέρος της αλυσίδας προσφοράς του.

Πώς; Ανεβάζετε μία φωτογραφία σας στο Instagram με ένα λευκό T-shirt, χρησιμοποιείτε τα hashtags #WhiteTshirtChallenge #SkipKoinonikoPlintirio, κάνετε tag τη σελίδα του Skip στο Instagram και προκαλείτε έναν φίλο σας να ακολουθήσει το παράδειγμά σας!

Για κάθε φωτογραφία που θα ανεβαίνει, το Κοινωνικό Πλυντήριο Skip θα προσφέρει πλύσεις αγάπης, με στόχο να προσφέρει τα απορρυπαντικά μιας ολόκληρης χρονιάς στις οικογένειες που στηρίζει το σωματείο «Οι Φίλοι του Παιδιού».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης