Λέκκας για τον σεισμό στην Ηλεία: «Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας»

Λέκκας για τον σεισμό στην Ηλεία: «Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας»

Εξήγησε πως πρόκειται για τοπικούς σεισμούς με μικρό εστιακό βάθος και για αυτό το λόγο «γίνονται άμεσα αντιληπτοί»

leksssd
Την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας σε ό,τι αφορά τη σεισμική δραστηριότητα στην Ηλεία, διατύπωσε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» o καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ). «Παρακολουθώντας τη δραστηριότητα που υπήρχε στον χώρο της Ηλείας θεωρώ ότι τα πράγματα πάνε πάρα πολύ καλά» τόνισε ο κ. Λέκκας, καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και πρόεδρος της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας.

«Είχαμε τρεις σεισμικές δονήσεις τη Δευτέρα το απόγευμα, δονήσεις που ουσιαστικά δεν είχαν μέγεθος πάνω από πέντε (σ.σ βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ) και ήταν της τάξεως των τεσσάρων μέχρι και πέντε βαθμών. Ήταν μια παρατεταμένη σεισμικότητα στην περιοχή, η οποία θα εκδηλωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα και βέβαια δεν θα πάμε μάλλον σε μεγαλύτερα μεγέθη, μεγέθη που θα υπερβαίνουν τα 5 Ρίχτερ» ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, που εξήγησε πως ενδεχόμενες δονήσεις που θα προκύψουν αφορούν ένα «φαινόμενο που ανησυχεί τους κατοίκους». Ο ίδιος δε, εκτιμά πως «δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας».

Ο κ. Λέκκας εξήγησε πως πρόκειται για τοπικούς σεισμούς με μικρό εστιακό βάθος και για αυτό το λόγο «γίνονται άμεσα αντιληπτοί», ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας και «όταν ο κόσμος ησυχάζει». Ο πρόεδρος της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας επεσήμανε πως οι κάτοικοι στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή της Ηλείας «είναι συνηθισμένοι και ακόμη και αν ενοχλούνται σε κάποιο βαθμό, θεωρούν πως οι συγκεκριμένες διεργασίες που εξελίσσονται είναι μέρος της ζωής τους». Ο Έλληνας καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας αναφέρθηκε τέλος σε μια ευρύτερα «ενεργή περιοχή που εξελίσσεται (σ.σ σε ό,τι αφορά τη σεισμική δραστηριότητα) και κάποια στιγμή θα αποσβεστεί τελείως».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης