Αυξάνονται κατά έξι οι θέσεις εισαγγελέων Εφετών και Πρωτοδικών

Αυξάνονται κατά έξι οι θέσεις εισαγγελέων Εφετών και Πρωτοδικών

Με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που κρίθηκε νόμιμο από το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ

kalogirou
Αυξάνονται κατά 6 οι θέσεις των εισαγγελέων και αντεισαγγελέων Εφετών και Πρωτοδικών με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου το οποίο κρίθηκε νόμιμο από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ειδικότερα, στις Εισαγγελίες Εφετών Αθηνών και Θεσσαλονίκης αυξάνονται κατά μία η θέση των εισαγγελέων Εφετών και ο συνολικός αριθμός των εισαγγελέων στην Αθήνα ανέρχεται πλέον στους 26 και στην Θεσσαλονίκη στους 7.

Στην Εισαγγελία Εφετών Πατρών και Ναυπλίου αυξάνονται κατά μία οι θέσεις των αντεισαγγελέων και ο συνολικός αριθμός των αντεισαγγελέων στην Πάτρα ανέρχεται πλέον στους 8 και στο Ναύπλιο στους 3.

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και Πειραιά αυξάνονται κατά μία οι θέσεις των εισαγγελέων και ο συνολικός αριθμός των εισαγγελέων ανέρχεται πλέον στην Αθήνα στους 55 και στον Πειραιά στους 8.

Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος κρίθηκε νόμιμο από το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ (πρόεδρος ο αντιπρόεδρος Αθανάσιος Ράντος και εισηγήτρια η πάρεδρος Θεώνη Καλογεροπούλου) με την υπ΄ αριθμ. 82/2019 γνωμοδότησή του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης