Χαμόγελα για την 8χρονη Αλεξία: «Αποσωληνώθηκε» ανακοίνωσαν οι γιατροί

Χαμόγελα για την 8χρονη Αλεξία: «Αποσωληνώθηκε» ανακοίνωσαν οι γιατροί

«Προοδευτικά βελτιούμενη» η κατάσταση του μικρού κοριτσιού - «Έχει ανοιχτά τα μάτια, κινεί τα άκρα κατόπιν ερεθίσματος και προφέρει ήχους» - Διαβάστε το ιατρικό ανακοινωθέν των γιατρών του «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού»

aglaia_main01
Ευχάριστα τα νέα για την 8χρονη Αλεξία που νοσηλεύεται στο «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού» μετά την αδέσποτη σφαίρα που δέχθηκε στο κεφάλι ανήμερα Κυριακή του Πάσχα

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας το μικρό κορίτσι «αποσωληνώθηκε» ενώ όσον αφορά το επίπεδο συνείδσησης οι γιατροί αναφέρουν ότι: « έχει ανοιχτά τα μάτια, κινεί τα άκρα ομότιμα κατόπιν ερεθίσματος, προφέρει ήχους, δεν επικοινωνεί όμως με το περιβάλλον».

Ωστόσο οι γιατροί επισημαίνουν ότι η κατάσταση της μικρής Αλεξίας «παραμένει βαριά» μολονότι η κατάστασή της, όπως γράφουν, είναι «προοδευτικά βελτιούμενη».

Το ιατρικό ανακοινωθέν έχει ως εξής:

Η ασθενής Α. Σ. αποσωληνώθηκε χθές, έχει όμως εργώδη αναπνοή. Ωστόσο, υπάρχει περίπτωση να επαναδιασωληνωθεί, εάν επιδεινωθεί η αναπνευστική της λειτουργία.

Όσο αναφορά το επίπεδο συνείδησης, έχει ανοιχτά τα μάτια, κινεί τα άκρα ομότιμα κατόπιν ερεθίσματος, προφέρει ήχους, δεν επικοινωνεί όμως με το περιβάλλον.

Η κατάστασή της, αν και προοδευτικά βελτιούμενη, παραμένει βαριά.

anankoi-ne1


Το ιστορικό

Η 8χρονη Αλεξία βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού της στις Θεσπιές Θήβας ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα όταν ξαφνικά έπεσε αιμόφυρτη στο έδαφος.

Αρχικά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Θηβών, ακολούθως στη Χαλκίδα, ενώ στη συνέχεια διακομίσθηκε στην Αθήνα. Εκεί διαπιστώθηκε ότι είχε χτυπηθεί στη δεξιά κροταφική χώρα από πυροβόλο όπλο, με τη βολίδα να παραμένει σφηνωμένη εντός του κρανίου με τους γιατρούς να καταφέρνουν να αφαιρέσουν τη σφαίρα.

Κλείσιμο
Οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση ταυτοποίησαν έναν 54χρονο ως τον άνθρωπο από το όπλο του οποίου έφυγε η σφαίρα.

Μετά την απολογία του ο 54χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευση εξόδου από τη χώρα ενώ του απαγορεύθηκε να επισκεφθεί ξανά το χωριό Λεοντάρι, όπου περνούσε τις ημέρες του Πάσχα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης