Φονικό στα Χανιά: Ο δράστης δημιουργούσε συνεχώς καβγάδες και είχε ξαναπυροβολήσει, λένε οι συγχωριανοί του

Φονικό στα Χανιά: Ο δράστης δημιουργούσε συνεχώς καβγάδες και είχε ξαναπυροβολήσει, λένε οι συγχωριανοί του

Σήμερα στον Εισαγγελέα ο 60χρονος που με την καραμπίνα του δολοφόνησε τον 43χρονο πρόεδρο της τοπικής κοινότητας - Κτηματικές διαφορές που είχε με το δήμο όπλισαν το χέρι του, σύμφωνα με πληροφορίες

xania-dolofonia-ena
Σε κατάσταση σοκ και βαθιάς θλίψης βρίσκει την τοπική κοινωνία στο Βαμβακόπουλο Χανίων η επόμενη ημέρα της εν ψυχρώ δολοφονίας του 43χρονου προέδρου Ορθουνίου Κωστή Κατσουλάκη από έναν 60χρονο συγχωριανό του.

Ο δράστης, όπως λένε κάτοικοι της περιοχής, ήταν γνωστός καθώς δημιουργούσε προβλήματα και καβγάδες. Συνεχώς απειλούσε και τραμπούκιζε τους συγχωριανούς του πως θα τους κάνει ζημιά αφού νόμιζε πως όλοι στο χωριό τον έχουν εξαπατήσει.

Πληροφορίες του cretapost.gr αναφέρουν ότι και στο παρελθόν είχε χρησιμοποιήσει όπλο και είχε πυροβολήσει εναντίον συγγενή του.

fon1
Ο 60χρονος δράστης της δολοφονίας


Το θύμα, από την άλλη πλευρά, ήταν 43 χρονών και πατέρας ενός τετράχρονου κοριτσιού. Ήταν πολύ αγαπητό στην περιοχή, καθώς όπως λένε χαρακτηριστικά γι' αυτόν οι συγχωριανοί του, «έτρεχε για όλους και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να τους βοηθήσει».

Κλείσιμο
Μάλιστα εικάζεται πως οι κτηματικές διαφορές που είχε με τον άτυχο 42χρονο ενδεχομένως να είχαν σχέση με διαφορές που θεωρούσε πως έχει ο δράστης με τον δήμο Πλατανιά, καθώς το θύμα ήταν πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ορθουνίου, ενώ ήταν και υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές.
thima
Το θύμα ο 43χρονος Κωστής Κατσουλάκης


Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr ο 60χρονος δράστης πυροβόλησε τον 42χρονο με ένα αυτοσχέδιο κυνηγητικό μονόκαννο, το οποίο είχε κρύψει σε μια σακούλα.

Ο δράστης αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Με αφορμή την τραγική απώλεια του θύματος ο οποίος διατελούσε χρέη Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ορθουνίου, μετά από εισήγηση του Δήμαρχου Πλατανιά κ. Ιωάννη Μαλανδράκη, το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την έκτακτη συνεδρίασή του χθες ομόφωνα εξέδωσε ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του δήμου Πλατανιά:

"Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την οδύνη και τον αποτροπιασμό του για την άγρια δολοφονία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ορθουνίου Κατσουλάκη Κων/νου, που σκόρπισε θλίψη στην τοπική κοινωνία του Ορθουνίου αλλά και των Χανίων καθώς ο εκλιπών υπήρξε άνθρωπος ευγενής, διακριτικός και ακούραστος εργάτης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που διακρίθηκε για το ήθος και την προσφορά του στον τόπο.

Ο Κώστας Κατσουλάκης από την θέση του Προέδρου της Τοπικής του Κοινότητας υπερασπίσθηκε με σθένος τη Δημόσια περιουσία και το Δημόσιο και κοινό συμφέρον για να δολοφονηθεί με άνανδρο τρόπο από έναν καταδικασμένο καταπατητή της δημόσιας περιουσίας.

Σε μια εποχή απαξίωσης της συμμετοχής στα κοινά, ο άδικος χαμός ενός νέου και ευγενούς ανθρώπου με τεράστια προσφορά όχι μόνο στην οικογένειά του αλλά και στο χωριό του και στους συντοπίτες του, αποτέλεσε ένα φωτεινό παράδειγμα αυταπάρνησης, ανιδιοτέλειας και θυσίας για το δημόσιο συμφέρον και το κοινό όφελος αφού ο Κων/νος Κατσουλάκης υπηρέτησε με πάθος την Αυτοδιοίκηση, ενώ διεκρίνετο από πνεύμα συνεργασίας και αγάπης για τον τόπο καταγωγής του και για τον συνάνθρωπο, τον οποίο ήθελε πάντοτε να υπηρετεί. Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε την Πολιτεία να απονείμει δικαιοσύνη, η οποία αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση για μια ευνομούμενη Πολιτεία.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία και να εκφράσουν την βαθύτατη θλίψη τους και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος.
Η κηδεία του εκλιπόντος να τελεσθεί με δημοτική δαπάνη.
Οι Υπηρεσίες του Δήμου Θα παραμείνουν κλειστές από τις 12.00 μ.μ
Οι σημαίες στα Δημοτικά Καταστήματα να παραμείνουν μεσίστιες κατά την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας"
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης