O πανεπιστημιακός Νικόλαος Μαδιάς εξελέγη αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών

O πανεπιστημιακός Νικόλαος Μαδιάς εξελέγη αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών

O καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Tufts των ΗΠΑ Νικόλαος Μαδιάς έχει διακριθεί για την προσφορά του στη μετάδοση της ιατρικής γνώσης, την παραγωγή νέας γνώσης στον κλάδο της Νεφρολογίας και των Μεταβολικών νοσημάτων

kath12
Η Ακαδημία Αθηνών εξέλεξε τον καθηγητή Νικόλαο Μαδιά ως αντεπιστέλλον μέλος της, εξ Ελλήνων επιστημόνων του εξωτερικού, στον κλάδο της Ιατρικής (τομέας Νεφρολογίας - Μεταβολικών Νοσημάτων).

Ο κ. Μαδιάς, ο οποίος θεωρείται διεθνούς φήμης κλινικός γιατρός, ερευνητής και δάσκαλος στο αντικείμενο της Νεφρολογίας, υπηρετεί από το 2010 μέχρι σήμερα ως Κοσμήτορας Ακαδημαϊκών Υποθέσεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Tufts, υπεύθυνος για το Ιατρικό Κέντρο Caritas St. Elizabeth's. Συγχρόνως κατέχει την Έδρα Εσωτερικής Παθολογίας Maurice S. Segal MD της Ιατρικής Σχολής του Tufts, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί κλινικό, ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο.

Ο κ. Μαδιάς γεννήθηκε στη Σάμο, αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1968, υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, μετεκπαιδεύθηκε στις ΗΠΑ και από το 1976 άρχισε να διδάσκει στο Tufts.

Έχει διακριθεί για την προσφορά του στη μετάδοση της ιατρικής γνώσης, την παραγωγή νέας γνώσης στον κλάδο της Νεφρολογίας και των Μεταβολικών νοσημάτων, την ουσιαστική συμμετοχή του στη μετεκπαίδευση Ελλήνων γιατρών και τη συμπαράσταση του στην κοινότητα των Ελλήνων της διασποράς, ιδίως στην Εκκλησία της Αμερικής. Έχει επίσης διατηρήσει στενούς δεσμούς με την ελληνική ιατρική κοινότητα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης