ΕΟΠΥΥ: Τέλος στις δωρεάν εργοθεραπείες

ergotherapy

Nέα ταλαιπωρία για τους γονείς, τα παιδιά των οποίων έχουν ανάγκη από εργοθεραπείες

Εκτός ΕΟΠΥΥ ο  Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών, καθώς αποφάσισε τη μη συμμετοχή των μελών του στη διαδικασία πιστοποίησης θεραπευτών και θεραπευτικών χώρων ειδικής αγωγής που απαιτεί ο οργανισμός, σύμφωνα με την απόφαση της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου.

Να σημειωθεί ότι με απόφαση του ΕΟΠΥΥ από τις 10/5/2019 η εκτέλεση και αποζημίωση των ηλεκτρονικών γνωματεύσεων ειδικής αγωγής προϋποθέτει την πιστοποίηση όλων των θεραπευτών και των θεραπευτικών χώρων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΟΠΥΥ. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούν να αποζημιωθούν οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού.

Τα μέλη του Συλλόγου θεωρούν ότι η διαδικασία που απαιτεί ο ΕΟΠΥΥ είναι περιττή διότι:

Ο ΠΣΕ πιστοποιεί ήδη τα μέλη του ως προς το θέμα της παροχής υπηρεσιών εργοθεραπείας, ως προς την επιστημονική τους επάρκεια και την παροχή εργοθεραπευτικών υπηρεσιών προς όλους τους πολίτες, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες επαγγελματικής σχέσης.
Ο ΠΣΕ ΝΠΔΔ δεν δέχεται να συμμετάσχει σε μια «πιστοποίηση» που αφορά τη διαδικασία και το δικαίωμα της αποζημίωσης των ασφαλισμένων από τον ασφαλιστικό τους οργανισμό.

Τα όποια στοιχεία ζητούνται έχουν δοθεί από τους συναδέλφους στον ΕΟΠΥΥ και απλά «σέρνονται» σε κοινή θέα χωρίς ποτέ να έχουν πιστοποιηθεί.

Οι εργοθεραπευτές θα συνεχίσουν να παρέχουν κανονικά τις υπηρεσίες τους προς το ευρύ κοινό, με τη διασφαλισμένη ποιότητα που εγγυάται ο ΠΣΕ ΝΠΔΔ.

Ο ΠΣΕ έχει διαμορφωμένες τις προτάσεις του, επί του θέματος της πιστοποίησης, οι οποίες διασφαλίζουν τόσο την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών εργοθεραπείας προς τους ασφαλισμένους του οργανισμού όσο και τη μη αντιποίηση του επαγγέλματος του εργοθεραπευτή και θα δημοσιοποιηθούν για ακόμη μια φορά.

Τέλος, τα μέλη του συλλόγου καλούν το υπουργείο Υγείας σε έναν ανοικτό και καλόπιστο διάλογο, για τη λύση των σοβαρών θεμάτων της ειδικής αγωγής.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Μαριάννα

Οι εργοθεραπευτές πριν τον εοπυυ ζήτησαν την πιστοποίηση. Ο εοπυυ ωστόσο, μεθοδευμένα ζητά την πιστοποίηση μέσα από την πλατφόρμα των πιστοποιημένων - συμβεβλημένων παροχών προσπαθώντας εκ του πονηρού να προωθήσει την σύμβαση στους θεραπευτές. Όλες οι έως τώρα ενέργειες του εοπυυ για την περιβόητη μεταρρύθμιση στο χώρο των ειδικών θεραπειών μάλλον χάος έχουν προκαλέσει με χιλιάδες παιδιά εκτός θεραπειών και αγανακτισμένους γονιούς και θεραπευτές . Ο εοπυυ προχωρά σε αλλαγές χωρίς κανέναν σχεδιασμό ταλαιπωροντας με επιλογή του και δικιά του ευθύνη τους γονείς. Αδυνατεί να κατανοήσει ότι μέσα από διάλογο θα μπορούσε πράγματι να υπάρξει μεταρρύθμιση προς όφελος όλων . Ο μόνος υπεύθυνος για την κατάσταση που επικρατεί είναι ο εοπυυ και οι εμπνευστές του «μεταρρυθμιστικού» καταστροφικού , σχεδίου για την ειδική αγωγή . I

Πάνος

Τσίπρας, ολέ, ολέ. Δεν είμαστε τόσο τρελοί, αυτόν δεν πρόκειται να τον ξαναψηφίσουμε.

Μαριαννα

Ευαγγελίου

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Giorgos_Patoulis

Η Περιφέρεια, δια στόματος Γιώργου Πατούλη, έχει ζητήσει την παρέμβαση των δημάρχων προκειμένου να προχωρήσουν από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στην επιβολή προστίμων και κυρώσεων σε όσες περιπτώσεις διαπιστώνεται παρανομία