Ολυμπιακό Στάδιο: Εικόνες εγκατάλειψης 15χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ολυμπιακό Στάδιο: Εικόνες εγκατάλειψης 15χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Στο συγκεκριμένο χώρο πριν από 15 χρόνια χτυπούσε η καρδιά των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004

pue
Λάσπη, στάσιμα νερά, πεταμένα κλαδιά δέντρων και ένα κάρο σκουπίδια συνθέτουν την εικόνα που συναντά ο επισκέπτης στον περιβάλλοντα χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου.

Στο συγκεκριμένο χώρο πριν από 15 χρόνια χτυπούσε η καρδιά των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου σήμα - κατατεθέν της μεγαλύτερης και λαμπρότερης διοργάνωσης που φιλοξένησε ποτέ αυτή η χώρα.
pue
vor3
vos2

Με μια τελετή έναρξης που αποθεώθηκε από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. «Εντυπωσιακο», «μαγευτικό», «μοναδικό», ήταν μερικοί μόνο από τους επιθετικούς προσδιορισμούς που κοσμούσαν τα πρωτοσέλιδα των ξένων εφημερίδων. Και σήμερα; Κάτω από την εξαίσια, τη μοναδική στέγη Καλατραβα, με τα εκπληκτικά της πτερύγια και τον πανέμορφο σκελετό της, δεσπόζει η παρακμή.

Τσαλαβουτα μέσα στα λιμνάζοντα νερά, μέσα σε ένα διπλό δαχτυλίδι νερού και δέντρων. Σε αυτή τη θολωτή κατασκευή που αναπτύσσεται σε καμπύλη κατά μήκος το βορείου άκρου του περιβάλλοντος χώρου, έρχεσαι σε επαφή Οχι με το Ολυμπιακό πνεύμα αλλα με μικρές εστίες μολύνσεως. Σκουπίδια, κομμένα και παρατημένα κλαδιά δέντρων, σπασμένα φωτιστικά, περιττώματα τετραπόδων φίλων παραμονεύουν σε κάθε σου βήμα και εσυ επισκέπτη, αντί να κοιτάς ψηλά είσαι αναγκασμένος να έχεις το βλέμμα σου καρφωμένο στο έδαφος. Φταίει το κράτος ; Φταίει. Φταίμε όμως και εμείς που είμαστε εθισμένοι στο να καταστραφούμε αυτό που θαυμάζουμε. Αυτοί είμαστε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης