O Οικουμενικός Πατριάρχης συμμετείχε στη διεθνή «Πορεία των Ζώντων» στο Άουσβιτς

O Οικουμενικός Πατριάρχης συμμετείχε στη διεθνή «Πορεία των Ζώντων» στο Άουσβιτς

Στο Φανάρι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος

4567032
Στο Φανάρι επιστρέφει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος από την Πολωνία.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συμμετείχε στην 31η «Πορεία των Ζώντων», πορεία μνήμης για τα έξι εκατομμύρια Εβραίων που εξοντώθηκαν στα Ναζιστικά στρατόπεδα και ηχηρής καταδίκης του Ολοκαυτώματος, ύστερα από πρόσκληση της Διεθνούς Οργανωτικής Επιτροπής της Πορείας και του ελληνικού τμήματος του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού «AGAPE».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τέθηκε επικεφαλής της πορείας, στην οποία συμμετείχαν πολιτικοί ηγέτες και περίπου είκοσι χιλιάδες απλοί πολίτες από όλο τον κόσμο, και η οποία κάλυπτε το ίδιο μονοπάτι των τριών χιλιομέτρων ανάμεσα στο Άουσβιτς και το Μπιρκενάου, το οποίο βάδισαν δεκάδες χιλιάδες Εβραίοι που θανατώθηκαν από τους Ναζί.

Στο Φανάρι πάντως τον αναμένει ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, προκειμένου να πραγματοποιήσουν καθοριστική συζήτηση για την παραμονή του κ. Δημητρίου στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, καθώς έχουν γίνει συζητήσεις για την απόφασης του κ. Βαρθολομαίου να ζητήσει την παραίτηση του κ. Δημητρίου. Αλλες πληροφορίες κάνουν λόγο οτι ο κ. Δημήτριος στη συνάντηση του Σαββάτου θα πει για τις βελτιώσεις που έχει επιφέρει στα οικονομικά της Αρχιεπισκοπής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης