Αφού κρυβόταν τρεις ημέρες, τώρα ζητά συγγνώμη ο 54χρονος για τον τραυματισμό της 8χρονης Αλεξίας

Αφού κρυβόταν τρεις ημέρες, τώρα ζητά συγγνώμη ο 54χρονος για τον τραυματισμό της 8χρονης Αλεξίας

Ο ιδιοκτήτης βενζινάδικου πήρε προθεσμία να απολογηθεί για την Παρασκευή - Του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά μη σκοπούμενη σωματική βλάβη κακουργηματικού χαρακτήρα - Πώς έφτασαν στον δράστη οι αστυνομικοί

okt0
Προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή ζήτησε και πήρε ο 54χρονος ιδιοκτήτης βενζινάδικου, από το όπλο του οποίου προήλθε η σφαίρα που τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι την 8χρονη Αλεξία, στις Θεσπιές Θηβών, ανήμερα του Πάσχα.

Ο 54χρονος, στον οποίο ασκήθηκε δίωξη για βαριά μη σκοπούμενη σωματική βλάβη κακουργηματικού χαρακτήρα, φέρεται να ζήτησε συγγνώμη, τρεις ημέρες μετά το τραγικό συμβάν, ενώ όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, Αλέξιος Στεφανάκης, βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Τόνισε, δε, ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα διαδικαστικά, αλλά να γίνει καλά το παιδί.

«Είναι συγκλονισμένος, συντετριμένος, μόλις έμαθε ότι το βλήμα ήταν από το δικό του όπλο. Από τα στοιχεία τα οποία έχουμε ο 54χρονος ήταν 475 μετρα μακριά από το παιδί και η σφαίρα έκανε καμπύλη. Είναι πατέρας τριών παιδιών και το πρώτο πράγμα που έκανε μόλις το έμαθε, ήταν να ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια της 8χρονης Αλεξίας. Είναι κι αυτός πατέρας και καταλαβαίνει τον πόνο και την αγωνία της οικογένειας», δήλωσε ο δικηγόρος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κατάσταση της 8χρονης Αλεξίας παραμένει κρίσιμη, αλλά σταθερή.

Αυτό είναι το όπλο που τραυμάτισε την 8χρονη

Στην εξιχνίαση της υπόθεσης της 8χρονης Αλεξίας προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, μετά από συντονισμένη προσπάθεια.

Αξιοποιώντας τη βαλλιστική έκθεση, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς προχώρησαν στη σύλληψη ενός 54χρονου, που κατηγορείται για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και της παράβασης νομοθεσίας περί όπλων

Κλείσιμο
Κατασχέθηκε περίστροφο που κατείχε παράνομα και ταυτοποιήθηκε ως το όπλο, του οποίου η βολίδα τραυμάτισε στο κεφάλι την 8χρονη. Επιπλέον κατασχέθηκαν (4) κάλυκες περιστρόφου & (2) κυνηγετικά όπλα

Η υπόθεση ξεκίνησε την Κυριακή του Πάσχα, όταν η 8χρονη Αλεξία βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού της, με συγγενείς και φίλους και έχασε αιφνιδιαστικά τις αισθήσεις του, αιμορραγώντας από το κεφάλι.

Άμεσα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών και ακολούθως στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, ενώ στη συνέχεια διακομίσθηκε σε Νοσοκομείο της Αθήνας, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε βληθεί στη δεξιά κροταφική χώρα, από πυροβόλο όπλο, με τη βολίδα να παραμένει σφηνωμένη εντός του κρανίου.

oplo_main_2


Πληθώρα προσαγωγών και εξειδικευμένες αυτοψίες

Οι αστυνομικοί, αυτές τις ημέρες, έκαναν πλήθος προσαγωγών και εξειδικευμένες αυτοψίες και βλητικές εξετάσεις, καθώς και νομότυπες κατ’ οίκον έρευνες. Ως αποτέλεσμα προέκυψε η ταυτοποίηση και σύλληψη του 54χρονου, που φέρεται ως δράστης.

Από τους αστυνομικούς βρέθηκε και κατασχέθηκε σε ισόγειο αποθηκευτικό χώρο της οικίας του και ειδικότερα σε δεξαμενή πετρελαίου, σε περιοχή της Αττικής, επιμελώς κρυμμένο κάτω από βάση δεξαμενής πετρελαίου, ένα περίστροφο, το οποίο όπως διαπιστώθηκε κατείχε παράνομα.

Από την βαλλιστική εργαστηριακή εξέταση που πραγματοποιήθηκε, στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, διαπιστώθηκε ότι το ανωτέρω περίστροφο, είναι το πυροβόλο όπλο του οποίου η βολίδα τραυμάτισε το ανήλικο κορίτσι, στο κεφάλι.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν από οικία που διατηρεί σε περιοχή της Βοιωτίας, τέσσερις (4) κάλυκες περιστρόφου καθώς και δύο (2) κυνηγετικά όπλα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης