Πρωτομαγιά: Συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Πρωτομαγιά: Συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ - Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς - Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια - Συλλαλητήρια και σε άλλες πόλεις

4445835
Σε κλοιό κινητοποιήσεων θα βρίσκεται η χώρα την Τετάρτη, ημέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς, με τα συνδικάτα να πραγματοποιούν συλλαλητήρια και εκδηλώσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη , αλλά και πολλές άλλες πόλεις.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εστιάζεται στα συλλαλητήρια της Αθήνας τα οποία θα ολοκληρωθούν με πορεία των σωματείων προς τη Βουλή.

Οργανώσεις, κόμματα και σωματεία «κατεβαίνουν» στους δρόμους την Τετάρτη με σύνθημα «η Πρωτομαγιά είναι απεργία, όχι αργία».

Κλειστοί οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας

Συγκεκριμένα, για την Αθήνα, το ΠΑΜΕ δίνει έχει καλέσει σε συγκέντρωση στις 10:30 στην πλατεία Συντάγματος, ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00.

Επίσης, στις 10:30, θα ξεκινήσουν να συγκεντρώνονται στο Μουσείο, επί της Πατησίων, μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, σωματεία βάσης και αντιεξουσιαστές.

Όλα τα μπλοκ θα κινηθούν από την Ομόνοια και τη Σταδίου προς το Σύνταγμα και τη Βουλή.

Κλείσιμο
Για το διάστημα που θα βρίσκονται σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις και οι πορείες η Τροχαία θα διακόπτει την κυκλοφορία στους δρόμους (Πατησίων, Ομόνοια, Σταδίου, Σύνταγμα, Πανεπιστημίου) στους οποίους θα βρίσκονται διαδηλωτές.

Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις με τα μέσα μεταφοράς

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν την Τετάρτη 1η Μαΐου οι συρμοί του ηλεκτρικού (πρώην ΗΣΑΠ), τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, αλλά και ο σιδηρόδρομος, (ΤΡΑΙΝΟΣΕ) λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων, που θα συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά.

Στο μετρό οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως στις 9 το πρωί.

Στη γραμμή 3 δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Σε 24ωρη απεργία προχωρά αύριο, 1η Μαΐου και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Οι κινητοποιήσεις αφορούν τα πλοία όλων των κατηγοριών και ξεκινούν από τις 00.01 τα ξημερώματα έως 24.00 τα μεσάνυχτα της Πρωτομαγιάς.

Κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις

Κινητοποιήσεις για την εργατική Πρωτομαγιά θα πραγματοποιηθούν, ταυτόχρονα, και στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, το ΠΑΜΕ καλεί σε προσυγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου, στις 10:30, ενώ εξωκοινοβουλευτική αριστερά, σωματεία και αντιεξουσιαστές δίνουν «ραντεβού» στις 11:00, στην Καμάρα.

Συγκεντρώσεις και πορείες έχουν προγραμματιστεί για την Πρωτομαγιά σε δεκάδες ακόμη πόλεις, όπως, μεταξύ άλλων, τα Γιάννενα, το Ρέθυμνο, τα Χανιά, η Πάτρα, ο Βόλος, η Λάρισα, η Λαμία, η Καβάλα, η Καστοριά, ο Πολύγυρος, το Αγρίνιο, η Καλαμάτα και το Λαύριο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης